Književna grupa Proza na putu (P-70) i beogradska izdavačka kuća Mono i Manjana i ove godine raspisali su konkurs za književnu nagradu Poziv na putovanje. Nagrada se dodeljuje za rukopis PRVE i(li) DRUGE prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr…) Cilj ovog priznanja je da se afirmiše savremena proza u najboljem duhu Saveta mladom piscu Danila Kiša.

Konkurs je otvoren do 25. avgusta. 2012. godine. Stalni sastav žirija čine Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić, a u radu žirija svake godine učestvuju i prošlogodišnji pobednici konkursa. Dobitnik nagrade biće proglašen 5. oktobra, a nagrađeno delo objavljeno za Beogradski sajam knjiga 2012. godine.

Rukopise treba slati u elektronskoj formi (isključivo u Microsoft Wordu, TNR 12), na adresu nagrada.pozivnaputovanjeŽgmail.com koja će biti linkovana na sajtovima prozanaputu.com i monoimanjana.rs. Uz rukopis treba dostaviti potpunu bibliografsku belešku i kratak prikaz dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari