Praksa za studente u Gradskoj upravi u Kragujevcu 1Foto: Aleksandar Veljković (Arhiva)

Studenti četiri fakulteta kragujevačkog Univerziteta od danas će obavljati stručnu praksu u Gradskoj upravi.

Reč je o 21 studentu Pravnog, Ekonomskog, Agronomskog i Fakulteta inženjerskih i tehničkih nauka, koji su posle selekcije izabrani kao najbolji. Kriterijumi odlučivanja bili su prosek i najkraće vreme studiranja.

Studenti će pohađati stručnu praksu u trajanju od 80 sati, četiri nedelje po četiri časa dnevno, a realizaciju prakse zajedno koordiniraju supervizor iz Gradske uprave i mentor sa visokoškolske ustanove.

Ovaj program sprovodi se kao vid podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama da svojim studentima, pored teorijskih znanja, omoguće i sticanje praktične veštine koje su predviđenje ishodima učenja na studijskim programima i osposobe ih za razvoj i primenu naučnih i stručnih dostignuća.

– Ovo je druga godina kako se u okviru Programa realizuje praksa i zahvalni smo Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave što je uvidelo značaj sticanja praktičnih znanja studenata tokom studija, što prethodne generacije nisu bile u prilici, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnih gradonačelnika za obrazovanje i saradnju sa Univerzitetom.

Jovanović se nada da će, zbog iskustva i utisaka prošlogodišnje generacije, praksa ove godine biti realizovana na bolji način i u skladu sa potrebama i obavezama studenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari