Na sjednici Skupštine Opštine Bijelo Polje usvojen je Izvještaj o radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcije lokalne samouprave za 2011. godinu. Osim ovog Izvještaja, bjelopoljski parlament je usvojio još 21 tačku dnevnog reda na sjednici koja je trajala dva dana.


Obrazlažući izvještaj, predsjednik opštine Aleksandar Žurićje istakao da se u protekloj godini radilo na stvaranju boljeg ukupnog ambijenta u Bijelom Polju, kao preduslova novih ulaganja i ekonomskog rasta, u čijoj funkciji se našla većina aktivnosti predsjednika tokom izvještajnog perioda.

– Proizvod takve orjentacije je završetak kapitalnih investicija kakav je obilaznica oko Bijelog Polja, regionalni put prema Pljevljima, otvaranje graničnog prelaza prema Srbiji Dobrakovo, rekonstrukcija Doma zdravlja. Ukupnim aktivnostima je ipak dominiralo afirmativno predstavljanje resursa i mogućnosti naše opštine, promovisanje svih potencijala, animiranje najznačajnijih adresa u tom pravcu, poput ministarstava i vladinih direkcija, zainteresovanih ambasada stranih država i privrednih komora, potencijalnih investitora, međunarodnih organizacija i privrednih udruženja, naglasio je Žurić. On je istakao da je takav rad i kandidovanje različitih projekata urodio i određenim brojem ugovorenih investicija, ali i veoma značajnih donacija.

– Dobili smo grant od strane Evropske komisije od 5,1 miliona eura za rješavanje pitanja prečišćavanja otpadnih voda, donacije od 1,8 miliona eura od predsjednika Azerbejdžana za izgradnju Dječijeg vrtića i jaslica, donacije turske agencije TIKA od 270.000 eura za opremu za Dom zdravlja, ugovorenih investicija za gradnju hidroelektrana na rijeci Bistrici i Vukanskim vrelima u vrijednosti od preko 20 miliona eur, niza značajnih ugovorenih projekata sa vladinom Direkcijom za izgradnju i investicije, Direkcijom za saobraćaj i resornim ministarstvima koji će se izvoditi u 2012. godini, kazao je Žurić.

Naglašavajući da prvi put predsjednik opštine ocjenjuje rad lokalne uprave, odbornici SNP-a su konceptualno pohvalili izvještaj na zamjerke da bi bio bolji i sveobuhvatniji da sadrži i dio o dugovanjima opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari