Demokratska stranka prijavila je policiji pretnje smrću upućene predsedniku stranke Draganu Đilasu, Bojanu Pajtiću i Borisu Tadiću na društvenoj mreži Fejsbuk.

DS u saopštenju poziva nadležne organe da se odlučno obračunaju sa ovakvim pojavama bez obzira kome su pretnje upućene i da ih u svim slučajevima shvate ozbiljno, jer je to jedini način da se pošalje poruka da nasilje, pretnje i govor mržnje neće biti tolerisani, „iako je Vlada odgovorna za atmosferu kojom vladaju strah, nasilje i kršenje ljudskih prava“.

Ovo je drugi put u dve nedelje da se pominju pretnje smrću političarima na Fejsbuku – 16. avgusta priveden je u policiju pa pušten satirični kolumnista nedeljnika Pečat Pavle Ćosić. On je na svom Fejsbuk profilu „ponudio“ 20.000 evra za ubistvo vicepremijera Aleksandra Vučića. Kada je pušten iz policije, obrisao je taj status i napisao da nije baš bio pri svesti kada ga je objavljivao. Prema tvrdnji direktora policije Milorada Veljovića, Vučić je tražio da se protiv Ćosića ne vodi postupak, iako su postojali elementi za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari