U društvu ogrezlom u najrazličitijim podelama i sukobima kakvo je naše, uobičajeno je da najveći sportski događaji imaju „treća poluvremena“, ništa manje uzbudljiva i zanimljiva od dešavanja na sportskim borilištima, pa se dva dana posle 143. večitog fudbalskog derbija više pričalo o pretećim grafitima Vladimiru Vermezoviću, ispisanih na automobilu Partizanovog trenera i ulazu zgrade u kojoj živi, punih mržnje i psovki, s jasnom porukom „marš sa Senjaka“ i potpisom navijača Crvene zvezde, nego o dominaciji crno-belih u prvom poluvremenu i fenomenalnom preokretu crveno-belih u drugih 45 minuta, za novu dozu neizvesnosti u šampionskoj trci.


-I pre je bilo verbalnih provokacija u zvezdaškom kraju u kojem živim već 20 godina, ali nikada nisam ovako nešto doživeo. I to posle utakmice na kojoj smo, minutom ćutanja, odali počast žrtvama „Oluje“ u Hrvatskoj, a večiti rival nas pobedio. Šta bi se desilo da su izgubili? I, da li će neko preduzeti nešto povodom ovoga i prestati da takve stvari podvodi pod priču o pijanim i drogiranim klincima? Nisam siguran. Ništa nije preduzeto ni kada su Partizanov trener, direktor i igrači pretučeni na Marakani, pre desetak godina. Znam samo da me niko u mojoj zemlji neće terati s mesta na kojem živim – rezigniran je, ali i odlučan u sudaru sa samo jednim od mnogih pojavnih oblika huliganizma u Srbiji strateg crno-belih, kojem su pritisak podigle i kuloarske teorije o dogovorenom porazu njegovog tima.

-Priče o nameštaljci su čista glupost. Kome iz Partizana bi palo na pamet da pusti Zvezdu?! Pa, ja sam na sastanku pred utakmicu poručio igračima da kada je protivnik u problemu treba ga gurnuti još niže, „uništiti“ ga. Zvezdi možemo pomoći samo van terena, na njemu nikako. Nikada.

Najodgovorniji za igru branioca titule i superligaškog lidera razloge petog poraza u isto toliko mečeva s komšijama u 2012-oj traži u svojoj ekipi.

-Ako smo velike mečeve u Evropi, i pored naše inicijative i ozbiljnih šansi, gubili najviše zbog našeg neiskustva, onda smo pobedu protiv Zvezde ispustili zbog dekoncentracije i nepoštovanja dogovora. Odlično smo odigrali prvo poluvreme, imali ih za još jedan, dva gola prednosti, a onda smo u drugom poluvremenu pali i dozvolili im da nam daju pogotke na način koji smo predvideli – priznaje Vladimir Vermezović, uveren da i, u život vraćenu, Zvezdu i njegov tim čeka puno teškog posla u preostala dva jesenja kola, pre kojih Partizan ovog četvrtka gostuje azerbejdžanskom Nefčiju, u Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari