Projekat podrške civilnom društvu SMART Balkan vredan 14 miliona evra 1Foto: Pixabay / mohamed_hassan

Centar za istraživanje i kreiranje politike (CRPM) iz S. Makedonije, u saradnji sa partnerskim organizacijama Centar za promociju civilnog društva (CPCD), kao vodećim partnerom, iz Bosne i Hercegovine i Institutom za demokratiju i medijaciju iz Albanije, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, organizuje 30. juna u Hotelu Metropol Palace u Beogradu Nacionalnu konferenciju povodom otvaranja projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan.

Konferencija za medije ordržaće se na istoj lokaciji u 10.30 časova.

Konferencija je prilika da se javnost upozna sa ciljevima projekta, diskutuje o stanju u sektorima bezbednost i stabilnosti te o dobrim upravljačkim praksama. Posetioci će takođe, kako se navodi u saopštenju, imati priliku da saznaju više o prilikama za finansiranje, koje će projekat SMART Balkan podržati sa 450 regionalnih grantova, u ukupnom iznosu od preko 14 miliona evra.

Osnovni cilj projekta је jačanje participativnih demokratija i evroatlantskih integracija na Zapadnom Balkanu osnaživanjem organizacija civilnog društva (OCD) i mreža OCD za snažniju i aktivniju ulogu u stvaranju mirnih i inkluzivnih društava za održiv razvoj u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, S. Makedoniji i Srbiji.

Posetioce konferencije očekuje zanimljiv sadržaj i u uvodnom delu obraćanja Marija Risteska, direktorica Centra za istraživanje i kreiranje politike (CRPM), Aida Daguda, direktorica Centra za promociju civilnog društva BiH (CPCD), Jadranka Joksimović, Ministarka za evropske integracije (TBC), Jorn Eugene Gjelstad, Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, te Ekmel Cizmecioğlu, programski menadžer za civilno društvo i ljudska prava u Delegaciji Evrposke unije u Srbiji.

Nakon uvodnog dela, planirana je prva od dve panel diskusije, pod nazivom Perspektive bezbednosti i stabilnosti u regiji Zapadnog Balkana, nakon toga, održaće se druga panel diskusija, pod nazivom Dobro upravljanje i EU integracije u regiji Zapadnog Balkana. Završni deo konferencije će biti predstavljanje projekta, te predstavljanje sheme za dodjelu grantova, koje će voditi projektni menadžer iz CRPM, navodi SMART Balkan projektni tim u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari