Jedna lopta delila je crno-bele od velikog iznenađenja u Kataloniji, a Lučić I saigrači gaje nadu da će im upravo taj poslednji šut u liku binga biti dovoljan za novo evroligaško čudo. Ukoliko bi se ono večeras dogodilo onda bi svaki član srpskog šampiona od petka isključivo sanjao košarkaše Bamberga. Da bi se takav scenario ostvario košarkaši Partizana mt:s večeras moraju da pronađu lek za odbranu Barselone (20.45) koja je do 9. kola Evrolige bukvalno sejala strah po Starom kontinentu.


Partizan će delimično biti na manjim mukama jer na parket hale Pionir neće istrčati Erazem Lorbek, jedan od najkompletnijih krilnih centara u Evropi. To će sigurno obradovati Gordona, Bertansa pa i Lučića, ali će im zato dodatnu glavobolju stvoriti talenat mladog crnogorskog igrača Todorovića, kao i šuterski kvalitet Valsa. Nakon posrtanja na startu španske lige Barselona je uspostavila sistem igre u koji su uključena i neka nova mlada lica poput Ribasa, pomenutog Todorovića, kao i Abrinesa. Atleticizam, brzina i neverovatna transformacija iz odbrane u napad krasi katalonskog giganta. U odnosu na prethodne sezone možda su malo slabiji u pozicionoj igri, ali ukoliko Navaro, Mikel i Uertas podese nišanske sprave teško da ih neko može zaustaviti. U centarskoj liniji imaju dobar balans između Džavajia koji je nešto slabiji „pik“ igrač, ali zato Tomić ne može da zamisli meč bez saradnje sa plejmejkerom Uertasom. Igrom u odbrani u stanju su da rivala svedu na neverovatnih 50 poena. Odlično skupljaju u reketu, svi idu na skok, a zagrađivanje svakog igrača se prosto podrazumeva.

Mi ćemo odigrati najbolje što možemo, ali je jasno da je Barselona apsolutni favorit. Dobro je što su navijači svesni naše pozicije i projekta u koji smo ušli ove sezone. Barselona je jedan od najboljih klubova u Evropi, a ove godine su počeli da dovode i najveće talente, jer nekima u sadašnjem sastavu polako ide odjavna špica. Naša šansa leži u tome da u sportu nikada ne možete da predvidite ko će da pobedi – naveo je Duško Vujošević.

Paskval: Idemo na pobedu

Cilj nam je da ostanemo neporaženi i na meču protiv Partizana. Imamo zacrtan plan da budemo prvi u grupi i pokušaćemo da lidersku poziciju obezbedimo pre poslednjeg duela sa CSKA u prvoj fazi Evrolige – jasno je poručio Ćavi Paskval, trener Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari