Slavko Ćuruvija je Miru Marković smatrao manipulativnom osobom, rekla je juče u Specijalnom sudu Branka Prpa svedočeći na suđenju bivšim pripadnicima DB-a koji su optuženi da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

– Slavko nikad ništa bitno od nje nije saznao, jer se radi o izuzetno manipulativnoj osobi, koja je u kontaktu sa drugima prikrivala sebe kao centra političke moći koju ima preko muža i uglavnom je sebe pokušavala da predstavi kao nešto malo više od domaćice, navela je Prpa.

 

Ona je istakla da su se Ćuruvija i Mira Marković povremeno viđali od 1996. godine, ali da Markovićeva nije uživala u tim razgovorima. Kako je navela, razgovori između njih „nisu bili prijateljski, već provokativni“.

– Za njega je bilo jasno da nije pristalica Miloševićevog režima, to su bili razgovori na tankom ledu sve vreme. Ja bih pitala Slavka šta si saznao – ništa. Imala je ceger kraj sebe i pričala mi kako je bilo na pijaci, ispričala je Prpa i dodala da je to „u suštini, bila besmislena komunikacija“.

Prpa je govorila i o odnosu Ćuruvije i generala Momčila Perišića.

– Njihovi kontakti se od 1997. godine intenziviraju. Jednom prilikom, kad je bio pozvan u kabinet generala,

Perišić ga je pitao 'da li bi Telegraf podržao nas, ako bismo izveli državni udar', a on je rekao naravno, izvolite, ispričala je Prpa.

Suđenje se nastavlja 5. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari