Prskanje protiv krpelja u Nišu sutra, u vreme gradske slave 1Foto: Ilustracija Pixabay

Prskanje protiv krpelja na zelenm površinama na teritoriji Niša biće organizovano sutra kada se, inače, obeležava gradska slava Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Obeležavanje gradske slave traje od 31. maja do 5. juna na brojnim lokacijama u Nišu, a centralna proslava je sutra 3. juna, na Dan slave.

Gradski zvaničnici su pozvali građane da u što većem broju prisustvuju raznovrsnim “slavskim” manifestacijama.

Preduzeće „Sanit M&M“ objavilo je da će sutra u jutarnjim časovima obaviti tretman krpelja na teritoriji celog grada.

Ono je apelovalo da građani u to vreme zaobilaze zelene površine koje se prskaju, kao i da ne izvode kućne ljubimce.

Prskanje protiv krpelja počeće u 6.00 ujutru.

Plan prskanja po opštinama

Prema planu, u gradskoj opštini Medijana biće prskani parkovi na Trgu kralja Aleksandra, u ulici Obilićev venac, u ulici Nikole Pašića, stari park pored Nišave, travnate površine Keja Nišave do naselja Nikola Tesla, deo oko crkve i terena u Naselju Brzi Brod, parkovi Sveti Sava i Čair, travnjak oko spomenika Ćele kula, dvorišta Saborne crkve i crkve Svetog Luke i zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra „Roda“ .

Na teritoriji opštine Pantelej prskaće se izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, na Kameničkom visu, kod spomenika na Čegru, kod Vrežinskog bazena, travnjak u ulici Druge Proleterske brigade, dvorište crkve Seti Pantelejmon, dvorište Doma učenika u Ulici Kosovke devojke, travnate površine na Keju Nišave i duž ulica Vase Pelagića i Somborske.

U opštini Palilula tretiraće se zelene površine u spomen parku Bubanj, park kod Železničke stanice i preko travne površine gradskog groblja, Minovo naselje, dvorište Svetinikolske crkve, potez oko Starog groblja, park Šumice, travnate površine duž Čairske ulice i Zetske ulice i park kod okretnice Mokranjčeve i Zetske .

Na teritoriji opštine Crveni Krst biće tretirani parkovi u Tvrđavi i ispred zgrade Univerziteta, travne površine Keja Nišave, naselja Šljaka, bedemi u Ulici 12. februar i igrališta u naselju Ratko Jović i kod Humske ulice.

U gradskoj opštini Niška Banja prskaće se centralni park, park ispred hotela „Zelengora“ sa šetačkim stazama i dvorište hrama Svetog Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari