Prva kragujevačka gimnazija obeležila Savindan 1Foto: Grad Kragujevac

Školska slava je ove godine obeležena bez priredbe i prisustva roditelja i gostiju zbog epidemiološke situacije u Kragujevcu.

Sečenjem slavskog kolača i izvođenjem svetosavske himne, počelo je ovogodišnje obležavanje školske slave u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Zbog epidemiološke situacije u gradu, broj prisutnih je bio znatno manji nego ranijih godina. Proslava je ipak imala svečarski ton jer su uručene nagrade učenicima i profesorima za rezultate postignute od 1. septembra prošle godine, do danas.

Nagrade su dodeljene iz dva fonda, “Petronijević” i “Radomir Putnik”. Kao najbolji na temu svetosavlja iz fonda “Petronijević” nagrađen je rad Marije Vulović, učenice prvog razreda.

Iz fonda “Radomir Putnik” nagrađene su učenice Kaja Simović i Jana Stevanović.

Za rezultate postignute iz oblasti geometrije, iz fonda „Slavica Jevtić“ nagrađen je učenik Sava Todorović, dok je za osvojenu bronzanu medalju na 18. Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi nagrađena Ksenija Živanić, takođe, učenica ove škole.

Za doprinos u pripremi učenice za takmičenja, nagrade su dobile dve profesorke Prve kragujevačke gimnazije, Ana Pajić i Katarina Đorđević.

Proslavi školeske slave u Prvoj gimnaziji prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca, predsednik Skupštine grada i načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

Direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković, je u svom pzdravnom obraćanju podsetila da se svake godine na Savindan slavi prosvetiteljsko delo Rastka Nemanjića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari