Svaki prelazni rok ili takozvana fudbalska „pijaca“ ima sopstvenu zvezdu, a veliku pometnju ovogodišnje letnje rasprodaje predstavljao je transfer najveće preostale zvezde Milana Zlatana Ibrahimovića u Pari Sen Žermen.

Od novinarskih nagađanja, preko izjave agenta švedskog reprezentativca da je popularni Ibrakadabra daleko od francuskog kluba kao Amerika od Kine, došlo je napokon i do famoznog transfera zbog čega se i predsednik Milana Silvio Berluskoni našao na meti navijača. Ibrahimović je potpisao trogodišnji ugovor, godišnje će zarađivati 12 miliona evra, međutim, osim o brojkama spekulisalo se i o tome ko su sada zvezde Milana i generalno italijanske Serije A, posle odlaska Šveđanina, ali i Brazilca Tijaga Silve u isti klub. Pored brojnih italijanskih stručnjaka koji su iz dana u dan smenjivali na sportskim stranama dnevnih novina sa sličnim analizama i tvrdnjama da tandem rosonera nema ko da zameni, i menadžer Zlatana Ibrahimovića izjavio je da posle odlaska njegovog klijenta u Italiji nije ostao veliki broj značajnih fudbalskih imena.

Nedelja, 13. maj 2012. godine, popularno nazvan od strane svetskih medija „Dan kada je plakao Milan“, ostaće zapisan u istoriji fudbala kao dan kada su rosenere napustile četiri legende: Đenaro Gatuzo, Klarens Sedorf, Filipo Inzagi i Alesandro Nesta. Bio je ovo veliki udarac za svakog vatrenog navijača Milana, zatvaranje takozvanog „Doma penzionera“ predstavljaće zauvek tužan dan za pristalice rosonera i po tvrdnji čelnika italijanskog kluba Adrijana Galijanija kraj zlatne ere Milana.

Reprezentativci Italije i članovi Juventusa Đanluiđi Bufon i Andrea Pirlo predstavljaju sada zvezdani tandem Serije A, ali iako većina fudbalera nacionalnog tima Italije igra u domaćem prvenstvu, „Kalču“ ne ide na ruku to što po mnogima „superstar“ azura Mario Baloteli nastupa u Premijer ligi, tačnije Mančester sitiju.

Ni među trenerima u Seriji A nema velikih imena, a kako tvrde legende Italije, poslednja zvezda u ovoj konkurenciji ispraćena je još 2010. godine, kada je Žoze Murinjo napustio Inter i preuzeo Real iz Madrida. Nasledio ga je takođe poznati Rafa Benitez, ali saradnja nije dugo trajala i Španac je u klubu ostao samo šest meseci.

Ostaje da se vidi kako će predsednik Milana Silvio Berluskoni odgovoriti navijačima na negodovanja, jedno je sigurno – novca mu ne manjka nakon prodaje Ibrahimovića i Silve, ali mnogi, među kojima je i Alesandro Nesta, sumnjaju da Milan može u skorije vreme da stvori/kupi nove legende i miljenike pristalica rosonera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari