PU Zaječar: Od početka godine 17 osoba lakše povređeno, osam teže, dok je dvoje nastradalo 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, od danas do 24. marta, sprovešće drugu centralnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmerenu na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.kao i prekršaja koje čine vozači dvotočkaša, a biće sankcionisani i svi ostali vozači koje budu zatečeni u prekršaju, saopšteno je danas na pres konferenciji.

Prema rečima zamenika komandira saobraćajne policije, Nemanje Stanojevića, od početka godine na putevima na teritoriji Policijske uprave u Zaječaru, od početka godine u saobraćajnim nezgodama 17 lica je lakše i osam teže povređeno dok je nažalost smrtno stradalo dva učesnika u saobraćaju.

“U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila nepropisna brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu. Takođe, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za 2/3 smanjuje opasnost od stradanja. Vežite pojas, bezbedno prevozite našu decu, sigurnost je na prvom mestu”, istakao je on.

Napominje da je pažnja na putu ključ bezbednosti, mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju sa bezbednosti na ekran, ostavite telefon dok ste u saobraćaju uzmite vašu bezbednost u vaše ruke.

Takođe, u narednim danima pripadnici Policijske uprave u Zaječaru sprovešće preventivne aktivnosti u cilju podizanja bezbednosne kulture i svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

“Saobraćajna policija Grada Zaječara vam želi srećan i bezbedan put, jer samo bezbedno može biti srećno”, poručio je Stanojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari