U Novom Sadu se sprema dečja manifestacija Bejbi egzit koja će se 19. i 20. maja održati na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 16 do 19 sati. Organizatori najavljuju programe na pet bina, a posebnu pažnju će posvetiti maturantima osnovnih škola i to onima koji još nisu odlučili koju će školu upisati. Izbor često ume da bude stresna situacija za đake, ali i za roditelje.

 Da bi celoj porodici olakšali donošenje jedne od najvažnijih odluka, najveća regionalna porodična manifestacija organizuje celinu posebno namenjenu đacima na raskršću – projekat „Ulica profesija“.

– U razigranom, dinamičnom, zanimljivom, deci prirodnom okruženju ozbiljne odluke i teme lakše se prihvataju. Najrazličitija zanimanja predstaviće oni najstručniji: pravi profesionalci, majstori svog zanata. Deci će kroz pričaonice i radionice lepote svoje struke predstavljati vojnici, komunalni i saobraćajni policajci i vatrogasci obučeni u svoje uniforme, optičari i medicinski radnici ispred vodećih novosadskih ustanova, a možda se neko odluči i za deficitarna zanimanja građevinaca koje će predstaviti Tehnička škola „Mileva Marić Ajnštajn“ – kaže za Danas Maja Bolehradski, glavna menadžerka Bejbi egzit festivala.

Po njenim rečima, „Ulica profesija“ je prava prilika za upoznavanje sa neobičnim zanimanjima koja nisu česta kod nas. Mališani će imati priliku da vide stručnjake koji spretno barataju frizerskim makazama, ali imaju neobičnu, četvoronožnu klijentelu, porodične ljubimce kučiće. Oni malo mlađi, koji još ne razmišljaju o životnom opredeljenju, u „Ulici profesija“ mogu se zainteresovati za hobi program, a neće biti dosadno ni onima kojima je hobi čitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari