Radno vreme prodavnica, pijaca, apoteka, parking servisa i važnih institucija na Dan državnosti 1Foto: Pixabay / stevepb

Na Sretenje, 15. februara u Srbiji se obeležava Dan državnosti, a neradan je i 16. februar. Ovde možete naći spisak radnog vremena prodavnica, pijaca, parkinga kao i važnih institucija za vreme praznika.

Parking

„Parking servis”  u utorak i sredu, 15. i 16. februara, neće kontrolisati niti naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

Tokom predstojećeg praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovskoj 31 i Mileševskoj 51, a na objektima preduzeća biće istaknuta državna zastava.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta radiće po uobičajenom režimu i sistemu naplate.

Garaža u okviru pijace Palilula radiće od 06 do 21 čas, Garaža pijace Zeleni venac od 06 do 21 čas, Parking pijace Zemun od 00 do 24 časa i Parking pijace Dušanovac od 08 do 19 časova, navedno je na sajtu Gradskih pijaca.

Prodavnice

Prodavnice kao što su Gomex, Dis, dm, Idea, Lidl, Maxi i Shop’n’Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univerexport, radiće uobičajeno.

Apoteke

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu:

„Sveti Sava“, Nemanjina 2

„Prvi maj“, Kralja Milana 9

„Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30

„Zemun“, Glavna 34

„Gornji grad“; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac

Pošte

Kada je reč o radnom vremenu pošti na Dan državnosti Srbije, 15. i 16. februara, u Srbiji će raditi 68 dežurnih pošti.

Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće uobičajeno – non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Кopaoniku.

Otvorene će biti i pošte u Univereksport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Banke

Sve banke, osim onih u tržnim centrima, neće raditi tokom oba dana praznika.

Tržni centri i bioskopi

Svi tržni centri u Beogradu radiće po redovnom radnom vremenu 15. i 16. februara. Isto važi i za multipleks bioskope i prodavnice u tržnim centrima.

Gradski prevoz

Javni gradski prevoz će 15. i 16. februara 2022. funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

Pijace

Veletržnica Beograd za vreme državnog praznika 15. i 16. februara radiće non – stop.

Sve zelene pijace u sastavu javnog komunalnog preduzeća „Gradske pijace“ u Beogradu radiće tokom predstojećeg praznika Dana državnosti, 15. i 16. februara, uobučajeno od 6-19 časova

Škole i vrtići

Za osnovce i srednjoškolce raspust je produžen te će đaci biti slobodni i za praznike ali i 17. i 18. februara, što će raspust spojiti sa vikendom.

Što se tiče vrtića, oni neće raditi oba dana praznika, a ostalih dana rade uobičajeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari