Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentima u Zaječaru 1Foto: M: S. / Danas

Komisija za stipendiranje studenata grada Zaječara, raspisala je Konkurs za dodelu stipendija Grada Zaječara studentima visokoškolskih ustanova, u ovoj godini.

Iz sredstava budžeta grada Zaječara, stipendiraće se, od druge godine studija, studenti visokoškolskih ustanova, osnovnih akademskih studija čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara i koji su prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija.

Za sticanje jednog od deficitarnih zanimanja, sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija, stipendiraće se diplomirani fizičar, hemičar, biolog, farmaceut, matematičar, filolog za francuski, španski, engleski, nemački i poljski jezik, inženjer građevinarstva – hidromreža, inžinjer građevinarstva – niskogradnja, inžinjer drumskog saobraćaja, inžinjer saobraćaja, socijalni radnik, inženjer elektrotehnike-smer programiranje, inženjer elektrotehnike- mehatroničar, inženjer elektrotehnike – smer energetike, doktor veterinarske medicine, inženjer poljoprivrede za zaštitu bilja, inženjer mašinstva, inženjer informacionih tehnologijai diplomirani muzičar.

Stipendiraće se studenti visokoškolskih ustanova, osnovnih akademskih studija, sa najnižim prosekom ocena 8,50 iz prethodnih godina studija, kao i studenti bez roditeljskog staranja, osnovnih akademskih studija sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija.

Rok za prijavljivanje na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, 21. novembra.

Komisija će odlučiti o dodeli stipendija u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavljivanje na konkurs i o tome obavestiti učesnike konkursa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari