Reagovanje Ministarstva odbrane na izjavu bivšeg majora Gligića

Ostavite komentar


  1. Ovo je saopštenje Ministarstva odbrane? Toliko ste nisko pali, ali ne čudim se, obzirom ko vam je ministar. Stojite mirno pred nekim ko i ne zna sta je vojska. Bravo, oficiri! Časni skidaju uniformu!

  2. O cemu mogu i smeju da govore iz ministarstva odbrane oni koji su tih godina a i predhodnih cinili krivicna dela zbog kojih su narusili ugled srpskog naroda. I konacno dobili zasluzene presude medjunarodnog suda pravde. Pa recite da oficiri sada zive dostojanstveno! Kolike su im plate? A sam ministar koji je od prljavog novca kupio stan i koji nije sluzio vojsku. Ej! Kako vas bre nije sramota? Ogledajte se izdajice casti srpskog naroda.

  3. Vojska je nekada bila ponos i ugled na ovom prostoru,a sada ste je doveli do propasti.Ovo što napisa ministarstvo odbrane nebi progutao ni pas s maslom.Utroba mi se prevrne kada vidim da visoki oficiri salutiraju „tetkinom detetu“,čoveku koji je bežao od vojske a sada prodaje pamet svima redom.Nema veze,konjokradice su uvek imale obraz kao đon,pišite što god hoćete,on glumata i dalje ministra odbrane. Ova vojska nema niti grama časti i poštenja,pa na kraju NATO vam postavi načelnika general štaba,onai isti NATO koji je ubijao ovj narod,nema veze teraj te dalje samo da vidim do kada.

  4. Zasto ni jedan novinski list nije objavio da je aktuelni Nacelnik Generalstaba zavrsio Evropski kurs bezbednosti!, Ne znam zasto se to krije,gde?? U Nemackoj u cuvenom americkom Marsal centru u Garmisparten kirjhenu,tamo gde je cuveni kadar DS bio upucivan.
    Zasto Simovica nisu izabrali, pa zato sto nikada ne bi moglibsa njim da manipulisu i navode ga ka daljem urusavanjunsistema bezbednosti.

  5. Ovo nije vojska,a sigurno je tacno mnogo toga sto je Gligic izneo, licni Sam svedok da su na Vojnu Akademiju upucivani podificiri Koji nisu hteli da rade, da bi ih se jedinice oslonodile a radnici ne jer oni su trebali I dalje da rade, pa su ti neradnici dolazili na visoke komandne duznosti.Oficirski kadar je ponizen ko I’m sve komanduje, pocevsi od prvog coveka MO.

  6. Treba gospodo da vas bude sramota koliko ste srozali ugled srpske vojske i sta vi objavljujete. Pogledajte oko sebe kako se postuje vojska,
    . Treba da vas bude sramota sta pisete.

  7. Da, bas cudno da vojnik, oficir paaa i po drzanju i izgledu rekao bih samo malo potrosen napusti vojsku…Bio sam u Bileci u ŠRO pešadije pa zatim u planinskim jedinicama u Bohinjskoj Beli kao komandir voda i dobro znam šta je vojska.. Čini mi se da ono što je rekao major nije mnogo daleko od istine i pretpostavljam da je baš tako. Odgovor ministarstva je malo smešan jer su ga verovatno pisali oni koji su se prepoznali u rečima majora. Da je major Gligić cvećka sigurno nije ali da je čovek i oficir koji je branio i koji bi i danas poginuo za svoju zemlju siguran sam. Takvih oficira verovatno ima vrlo malo ili uopšte nema a takvi su ratovali i 1914 i 1918 i 1999.. Ovi drugi koji ratuju iz fotelja i pate da im sve okolo blista i blješti kada dođe ministar sigurno nisu i neće a to se pokazalo 90.tih kada su generali ostavljali na milost i nemilost krvožednim ubicama svoje golobrade vojnike. Prvo su u Sloveniji ostavili svog generala Aksentijevića a onda…Trifunoviću su sudili zato što je spasio svoje vojnike jer je verovatno trebalo da dođe do krvoprolića po planu.I da ne dužim jer nema smisla trošiti vreme, da zaključim da nema vojske bez ovakvih oficira, bez pravih ljudi koji imaju osećanja i poštuju svoj narod i svoju državu..Poštujem generalštab, sve oficire u njemu ali ministarstvo baš i ne jer politika je ta napast koja nas je do ovde i dovela i unela zlu krv i neznalice, kukavice i uvlakače postavila na odgovorna mesta koja ne zaslužuju ni sa čim osim svoje poniznosti i da ne spominjem druge negativne stvari koje su ih kvalifikovale ..Pozdrav..

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 8

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.