U organizaciji Atletskog saveza Srbije i AK Crvena zvezda na Marakani je proteklog vikenda održano finale Kupa Srbije. U subotu je beogradska publika imala priliku da vidi neka od najzvučnijih imena srpske atletike, a među njima Ivanu Španović, koja se takmičila u troskoku, pobedila i oborila lični rekord – 13,78 metara.


– Hvala publici na podršci, ona je zaslužna za moj novi rekord u troskoku. Na Marakani nisam nastupala od 2010. godine i divno je vratiti se ovde. Zadovoljna sam rezultatom i radujem se nastupu za reprezentaciju sledećeg vikenda. Nadam se da ćemo ponoviti rezultate sa Marakane u Rigi – rekla je Španovićeva, koja će učestvovati na ekipnom prvenstvu Evrope (druga liga) ovog vikenda u Rigi i predstavljati Srbiju.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković bio je član Crvene zvezde davne 1989. kada je sa tim klubom osvojio titulu u Kupu šampiona Evrope. Upravo zbog jubileja tj. 25 godina od osvajanja te titule AK Crvena zvezda je ukazano poverenje da organizuje finale Kupa Srbije.

– Drago mi je što je Crvena zvezda organizovala ovo takmičenje. Sve što su uradili je na vrhunskom nivou i najbolje organizovano atletsko takmičenje u Srbiji do sada. Bilo je lepo prisetiti se kako smo osvojili titulu jer ako neko nema istoriju, teško da će imati i budućnost. Postajemo ozbiljna atletska nacija i ne plašim se za budućnost srpske atletike jer imamo mlade vredne atletičare koji daju sve od sebe, vredni su i nemaju strah od osvajanja medalja – rekao je Branković.

U bacanju koplja prvo mesto očekivano je osvojila članica AK Crvena zvezda Tatjana Jelača hicem od 59,49 metara. Ivana Petković (CZB) pobedila je u trci na 100 metara sa preponama istrčavši deonicu za 14,08 sekundi. Na 110 metara sa preponama pobedu je odneo Aleksandar Milenković sa 14,45 sekundi. Katarina Simić pobedila je na 100 metara rezultatom 12,14 sekundi, a u muškoj konkurenciji pobedio je Miloš Savić sa 10,81. Biljana Cvijanović pobedila je na 1.500 metara sa 4:19,89, a Nikola Bursać istu deonicu pretrčao je za 3:47,44. Asmir Kolašinac pobedio je u bacanju kugle hicem od 18,94 metra. U skoku u vis pobedio je Miloš Todosijević preskočivši visinu od 2,16 metara. Dragana Tomašević pobedila je u bacanju diska sa 59,35 metara. U konkurenciji žena na 400 metara pobedila je Tamara Marković sa 54.06, dok je Emir Bekrić ovu deonicu istrčao za 47,22 sekunde. Strahinja Jovančević pobedio je u skoku u dalj sa 7,59 metara. Nađa Cerovac pobedila je na 3.000 metara rezultatom 10:33,35, a u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Mirko Petrović (8:32,56).

Rašković: Nadam se novoj zlatnoj generaciji

– Hvala Savezu na ukazanom poverenju. Organizacija ovako značajnog takmičenja je zaista teška, ali uradili smo sve što smo mogli da sve bude kako treba. Ideja je bila da se na Marakanu dovedu najbolji atletičari Srbije jer je to jedinstvena prilika da se svetski vrh atletike vidi u centru Beograda. Nadam se novoj zlatnoj generaciji mog kluba, kao što je to bilo 1989. kada smo osvojili evropsku titulu – rekao je predsednik AK Crvena zvezda Srđan Rašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari