Reljić: Netačno je da smo napravili nered u BitefArtCafeu 1

BitefArtCafe nema ugovor o zakupu, već o korišćenju prostora, kao što OK Partizan ima ugovor o korišćenju sa gradom Beogradom. Prostor se koristi samo četiri meseca godišnje, i to samo u večernjim satima, nakon 20h. BitefArtCafe je platio sve svoje ugovorene obaveze predstavnicima OK Partizana, uključujući i deo koji je plaćen na agenciju Željka Tanaskovića, na njegov zahtev, za šta postoje dokazi – kazao je danas Miša Reljić, vlasnik BitefArtCafea, reagujući na izjave Željka Tanaskovića, predsednikom OK Partizan.

Reljić navodi da tokom 14 godina koliko je BitefArtCafe prisutan u klubu na Kalemegdanu, nije bilo ni jedne prijave, ni jednog incidenta, problematične situacije.

– Sve što je rađeno u predmetnom prostoru, rađeno je u dogovoru sa klubom OK Partizan i za dobrobit kluba, a u okviru naših mogućnosti. Uprkos tome, nakon dolaska nove uprave, odlučili smo da smanjimo naša ulaganja jer smo bili zabrinuti da bi moglo doći do problema, zbog razlika u poslovnom pristupu između nas i nove uprave. Ugovor o korišćenju prostora je dogovoren sa Tanaskovićem, a potpisao ga je Predrag Golijanin, nakon Tanaskovićevog odobrenja, iako on tada nije bio zvanično u klubu. Postoji imejl prepiska iz 2021. godine između BitefArtCafea i Tanaskovića, kao i našeg advokata i Tanaskovića, kao i audio snimak dogovora sa Tanaskovićem – navodi Reljić.

On kaže da je sezona zavšena oko 15. septembra, nakon čega je ekipa BitefArtCafe-a sklonila svu tehniku, obezbedila i zaštitila inventar i sklonila ga ispod tende.

– Tokom narednih šest meseci mi nismo bili u lokalu. Iako smo optuženi za fotografije koje prikazuju nered u klubu, uključujući plinske boce, roštilj i mašine za šećernu vunu, želimo da istaknemo da to nije naše vlasništvo i da smo klub u septembru mesecu ostavili u besprekornom stanju. Ističemo da navedeni nered nije povezan sa našim radom i aktivnostima, te da nismo odgovorni za isti.
Ukoliko ima neplaćenih računa za struju, BitefArtCafe se ne smatra odgovornim, jer strujno brojilo pripada OK Partizan, a mi smo sve naše ugovorom navedene obaveze u potpunosti ispunili – zaključuje Reljić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari