Relić o upadu u Bitef art: Došlo je pet momaka u crnim jaknama; Tanasković: Ušli smo u svoj prostor 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT; YouTube/ Jos podkast jedan

Pet momaka u crbim jaknama upalo je noćas u prostorije letnje bašte Bitef art kafea i izbacilo napolje čuvara, a vlasnik Miša Relić kaže da već tri meseca nova uprava Odbojkaškog kluba Partizan pokušava da ih izbaci iz prostora. Tvrdi da ugovor o korišnjenu tog prostora imaju do 21. aprila 2026. i da su do sada platili sve.

„Tri meseca pokušavaju da nas izbace, rekli su da nisu znali za ugovor, da nisu ispoštovane procedure, govorili su da to nije vlasništvo OK Partizan već Sportskog društva Partizan, što nema nikakve veze jer smo mi potpisali ugovor koji je jači toga“, ističe Relić za Danas.

Kada su, kako kaže, shvatili da pravno ne mogu da prođu onda su ušli nasilnički.

„Pet mladića se pojavilo, isteralo našeg čuvara, mi smo pozvali policiju koja je napravila zapisnik i u ponedeljak ćemo podneti zahtev za privremenu meru“, napominje Relić.

On kaže da se momci nisu predstavili, već da su „uličarskim jezikom“ rekli njihovom čuvaru: „ajde, pali“.

„Sve što u ugovoru stoji mi plaćamo, sve smo platili do poslednjeg dinara, a to što oni ne plaćaju račune za struju moraju da vide među sobom“, naglašava Relić.

Ugovor je, kako kaže, dogovoren sa predsednikom OK Partizan Željkom Tanaskovićem, koji je, kaže Relić, insistirao da on bude taj koji pregovora oko novog ugovora.

„Onda nam je podigao cenu u odnosu na ono što je bilo pre korone za 4.000, pa za 8.000 evra, i na kraju za 10.000 evra u odnosu na ono što smo imali pre korone. Što mislim da je sramotno, ako znamlo kroz šta smo sve proiolazili tokom pandemije“, kaže Relić i napominje da je ugovor potpisao u tom trenutku predsednik Partizana Peđa Golijanin.

U ponedeljak će, ističe Relić, podneti privremenu meru i tražiti da se lokal ne koristi dok se ne presudi ko je u pravu.

Sa druge strane, počasni predsednik OK Partizan Željko Tanasković kaže da to mesto nije moglo da se izdaje u zakup, te da su ušli sopstveni prostor.

„Odbojkaški klub Partizan je teniske terene dobio na korišćenje od Sportskog društva Partizan, da bi ga koristio u sportske namene – sa nemogućnošću izdavanja pod zakup. Dolaskom nove uprave, utvrđeno je da se godinama unazad taj prostor izdaje, da su čak i izvođeni radovi za koje nisu prikupljene potrebne dozvole, uprkos tome što na Kalemegdanu ne sme ništa da se radi bez saglasnosti nadležnih“, kaže za Danas   Željko Tanasković.

On dodaje da se na tom mestu neovlaščeno trošila i električna energija, te da novom rukovodstvu „nije preostalo ništa drugo, već da uđe u proces rešavanja takve situacije“.

„U međuvremenu, Sportsko društvo je saznalo šta se događa, i raskinulo ugovor sa OK Partizan, te na taj način ne važe nikakvi ugovori koji postoje. Prostor je dat na korišćenje klubu sa nemogućnošću izdavanja pod zakup. Tu su korišćene razne metode, donacije, ali poenta cele priče je da je sve u užasnom, propadajućem stanju. Mi to nismo mogli da gledamo, zbog čega se i ušlo u ovakvu situaciju. Zamena teza je da smo mi tu ušli – kako da uđemo svoj prostor? Na tom mestu leti treniraju naša deca i naše igračice i igrači. U našim kancelarijama su se nalazili ljudi koji nemaju nikakve veze sa OK Partizan“, kaže Tanasković.

Miša Relić kaže da sve što je u klubu urađeno jeste urađeno u dogovoru sa Odbojkaškim klubom Partizan, da ne postoji ništa što je urađeno a da oni to ne znaju.

„Činjenica je da mi sada ne možemo da uđemo u prostor za koji imamo ugovor do aprila 2026. i gde se nalaze naše nepokretnosti i pokretnosti“, ističe Relić i dodaje da je na vratima kluba tokom dana obezbeđenje koje im ne dozvoljava da uđu u Klub.

„Oni su nama zabranili da uđemo u klub i da koristimo iako smo sve platili i postupili u skladu sa ugovorom“, napominje Relić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari