REM: Raspisan konkurs za petu nacionalnu frekvenciju 1Foto: Danas/Vojin Radovanović

Savet REM-a raspisao je konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

Savet REM-a, na sednici održanoj 29. jula 2022. godine, doneo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije.

Takođe, Savet REM-a je na istoj sednici doneo odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa sa alotmenta Avala i medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa na području regiona Grada Beograda.

Konkurs za je raspisan za pružanje medijske usluge:

1 dozvola za televizijsko emitovanje za područje cele Republike Srbije,
3 dozvole za televizijsko emitovanje za alotment Avala,
12 dozvola za radijsko emitovanje za region Grada Beograda.

Podsećamo, stručna javnost kritikovala je odluku Saveta REM-a da baš ovim televizijama ponovo dozvoli nacionalnu pokrivenost, imajući u vidu da Pink i Hepi najviše krše Zakon o javnom informisanju i da prednjače po broju izrečenih kazni. Takođe, ukazivano je na jednostranost njihovog programa kada je informativa u pitanju, neobjektivnost i nepristrasnost, kao i na činjenicu da kulturni, naučno-obrazovani i dečiji program gotovo nisu ni imale.

I sam REM, odnosno članovi Saveta, odluku o dodeli nacionalnih frekvencija nisu doneli jednoglasno. Tako je Olivera Zekić, predsednica ovog tela, u razgovoru za Danas više kritikovala televizije N1 i Novu S, koje su takođe učestvovale na konkursu, umesto što je „branila“ svoju odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari