Reporter Televizije N1 koga su napali radnici Vodovoda saslušan u tužilaštvu u Nišu 1FOTO: tELEVIZIJA n1/ screenshot

Reporter Televizije N1 Milan Stojanović, koga su napali radnici niškog vodovoda Naissus dok je snimao njihove radove na ulici, dao je iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, potvrđeno je Danasu.

U niškom OJT su kazali da je njegov iskaz uzet “po prijavi građana”, odnosno samog novinara, koji je nakon napada pozvao policiju, a ona obezbeđivala ekipu N1 dok je snimala prilog.

Tužilaštvo će saslušati i radnike JKP Naissus koji su učestvovali u ovom napadu, rečeno nam je.

Novinarsku ekipu Televizije N1 iz Niša napali su 21. februara radnici niškog vodovoda su dok je snimala raskopavanje Njegoševe ulice, u kojoj je prethodnog vikenda voda „izvirala“ iz kolovoza, zahtevajući da “prekine snimanje”.

Četvorica radnika JKP Naisus prišli su novinaru Stojanoviću i snimatelju Bobanu Rajkoviću, zahtevajući da im Stojanović pokaže novinarsku legitimaciju, a uz povike: “Ti mene snimaš” , “Ne možeš da me snimaš” i “Daj legitmaciju”.

“Ovo je bio pokušaj zastrašivanja, klasičan napad i sprečavanje nas kao medija u izveštavanju sa događaja. Pozvali smo policiju, ekipa je došla i jedino što su nas pitali bilo je ‘da li smo dobili pretnje smrću’. Ponudili smo im da pogledaju snimak”, rekao je tada Stojanović za Danas.

Reporter Televizije N1 koga su napali radnici Vodovoda saslušan u tužilaštvu u Nišu 2
Foto: N1/ Youtube

On je kazao da su ih policajci pitali “kada završavaju snimanje”, kako bi bili tu da “spreče incident”.

“Onda su i nas, koji smo ih zvali jer smo napadnuti i sprečeni u obavljanju posla, i ove radnike Naisusa, upozorili na ‘remećenje’ javnog reda i mira’”, rekao je Stojanović.

Dodao da su im pripadnici policije kazali da će o ovom slučaju „obavestiti nadležnog tužioca“.

Zbog napada na ekipu Televizije N1 protestvovali su UNS i NUNS, zatraživši između ostalog da tužilaštvo pokrene postupak protiv vinovnika incidenta.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari