“Rupa do rupe, a kada padne kiša nemoguće je hodati”: Muke građana jednog dela Zaječara 1Foto: M. S. / Danas

Čim padne malo jača kiša u Zaječaru, žitelji ulice 23. divizije ne mogu normalno da se kreću. Problem je što ta ulica, kako tvrde Zaječarci, nije rekonstrisana, samo su se „krpile rupe“, a kišna kanalizacija uopšte ne funkcioniše.

“Od asfaltiranja godinama samo gledamo krpljenje rupa. Te zakrpe stoje neko vreme, a zatim se otvore i postaju još veće. Kada padne kiša one se napune, uzrok su oštenjenja automobila jer vozači ne mogu da procene koliko je oštećenje kolovoza. U gornjem delu ulice zamenili su cevi i tako stoji godinama”, objašnjava problem Petra Videnović, stanarka ove ulice.

Prema njenim rečima, zbog problema sa kanalizacijom i odvodom atmosferskih voda, nakon jače kiše, njij se poplavi podrum.

“Rupa do rupe, a kada padne kiša nemoguće je hodati”: Muke građana jednog dela Zaječara 2
Foto: M. S. / Danas

“Na kraju ulice su dva slivnika koja su često zapušena, a ostali ne mogu da prime toliku količinu vode. Onda se dešava da se voda pojavi kod mene u podrumu. Više puta sam se žalila, a oni kažu da je problem sa mojom kanalizacijom, što nije tačno”, ističe Petra.

Ona kaže da do zapušavanja slivnika dolazi zbog nesavesnih građana koji bacaju šta god stignu, ali i zbog toga što se ulice u Zaječaru retko čiste.

Što se tiče gornjeg dela ulice gde su zamenjene vodovodne cevi, sagovornica Danasa kaže, da se ulica neće rekonstruisati dok se celom dužinom ne zamene.

“Rupa do rupe, a kada padne kiša nemoguće je hodati”: Muke građana jednog dela Zaječara 3
Foto: M. S. / Danas

“I tako u gornjem delu ulice cevi su zamenjene, ali ništa više nije urađeno. U našem delu nisu ni počeli, tako da ko zna kada će ulica biti sređena, a do tada neka je srećna vožnja svim vozačima. Teško i nama kada padne kiša, pošto umesto ulice, često imamo jezero”, kaže ona.

Slavka Božinović živi u sokaku koji izlazi na ulicu 23. divizije i, kaže za Danas, da je problem dugogodišnji i da se ne nazire njegovo rešenje.

“Sve okolne ulice izgledaju slično, ali je ipak najgore stanje u ulici 23. divizije. Sramota je da ovako izgleda jedna ulica. Zakrpa do zakrpe, rupa do rupe, a kada padne kiša, nemoguće je hodati od vode”, kaže ona.

“Rupa do rupe, a kada padne kiša nemoguće je hodati”: Muke građana jednog dela Zaječara 4
Foto: M. S. / Danas

“Mi ne znamo ništa. Jedino vidimo da se u donjem delu ulice sakuplja voda nakon jačeg pljuska, i da takvo stanje otežava kretanje i nama, ali i vozačima. U gornjem delu nema takvih problema pošto je ulica pod padom, ali tamo godinama nije rekonstruisana ulica nakon što su zamenili stare cevi”, ističe Božinović.

Ona dodaje da je poslednji put ulica asfaltirana 1973. godine, a od tada se samo krpi.

“Rupa do rupe, a kada padne kiša nemoguće je hodati”: Muke građana jednog dela Zaječara 5
Foto: M. S. / Danas

U nameri da proverimo da li je u planu sređivanje ulice 23. divizije, Danas je poslao pitanja gradonačelniku Zaječara, Bošku Ničiću, ali do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari