Branko RužićBranko Ružić Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Nakon objavljene preliminarne liste za dodelu studentskih kredita i juče usvojenog budžeta Republike Srbije za 2023. godine, ministar prosvete Branko Ruźić je izdao nalog komisiji za kredite da u hitnom zasedanju objavi proširenu preliminarnu listu do srede 14. decembra, rečeno je Danasu u Ministarstvu prosvete.

Reagujući na dopise studenta koji su nezadovoljni što je na prvobitnoj peliminarnoj listi smanjen broj dobitnika studentskih kredita, iz Ministarstva obaveštavaju sve studente koji su konkurisali za ovaj vid podrške da će ona biti obezbeđena u istom obimu kao i prethodnih godina.

„Prioritet Ministarstva jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju. Drago mi je da novim budžetom održavamo kontinuitet i u dodeli stipendija i kredita koji je važan za celokupno društvo“, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da su sve aktivnosti prethodnih godina bile usmerene u tom cilju.

„Pored uvećanih mesečnih iznosa za stipendije i kredite, intenzivno radimo na pripremi projekata kojima ćemo povećati smeštajne kapacitete i uslove u studentskim domovima, a predstoje nam velika ulaganja u izgradnju i opremanje fakulteta“, rekao je ministar.

Od ove školske godine iznosi učeničkih i studentskih kredita su povećani, o čemu je Danas pisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari