Jedna od najpopularnijih i najcenjenijih pop, ritam i bluz pevačica današnjice, Bijonse, održaće svoj prvi koncert na turneji „Šou gospođe Karter“ u ponedeljak, 15. aprila, u beogradskoj Kombank areni. Karte su rasprodate za samo četiri dana, tako da će 17.500 fanova imati priliku da prisustvuje velikom spektaklu supruge repera Šona Kartera, poznatijeg kao Džej Zi.

Tehnička produkcija beogradskog koncerta najzahtevnija u njenoj dosadašnjoj karijeri. Ispred arene parkirano je 27 šlepera masivne produkcije, a prvi put će u dvorani biti postavljene dve bine, ali i kran za „premeštanje“ pevačice sa jednog na drugi kraj. Očekuju se vrhunska rasveta i specijalni efekti, a njen tim čini oko 100 ljudi. Bijonse je sa suprugom i ćerkicom trebalo juče da doputuje u prestonicu Srbije kako bi se tokom vikenda pripremila za koncert. Beogradski mediji pišu da je od jednog domaćeg distributera nameštaja Bijonse naručila krevetac i hranilicu, koje će koristiti tokom nekoliko dana boravka u Beogradu. Jedini podatak koji su otkrili organizatori iz Kombank arene je da su zahtevi pevačice prilično skromni.

Osim što je jedna od najprepoznatljivijih umetnica pop kulture, Bijonse je poznati filantrop i uspešna poslovna žena. Dosad je objavila četiri solo albuma, sa preko 75 miliona prodatih primeraka širom sveta. Nagrađena je brojnim priznanjima, od kojih su i 17 Gremija, a magazin Bilbord ju je imenovao za najbolju žensku izvođačicu, ali i za najizvođenijeg autora na radiju u ovom veku.

Rođena je 4. septembra 1981. u Hjustonu, američkoj državi Teksas. Još od detinjstva je počela da se bavi muzikom, nastupajući na raznim takmičenjima, a krajem devedesetih postigla je veliki uspeh kao članica grupe Destinis čajlds (Destiny's child), prodavši više od 50 miliona primeraka albuma. Svoj prvi solo album „Dangerously in love“ objavila je 2003. Postigao je veliki uspeh i dobio titulu najboljeg albuma godine u Americi, Tajvanu i Velikoj Britaniji. Sa tog albuma izdvojila su se dva velika hita – „Crazy in love“ sa Džej Zijem i „Baby boy“ sa Šonom Polom, koja joj je donela pet Gremi nagrada.

Osim što je uspešna u muzici, Bijonse je poznata i po filmskoj karijeri. Igrala je u mjuziklu „Karmen: Hip Hopera“, filmu „Pink Panter“, a 2006. dobila je glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji brodvejskog mjuzukla „Drimgrls“ iz 1981, koja joj je donela dve nominacije za Zlatni globus. Pokrenula je i porodičnu liniju „Haus of Dereon“, a promovisala je i brendove poput Pepsija, Armanija, Loreala… Magazin „Forbs“ postavio je Bijonse 2009. na četvrto mesto među 100 najmoćnijih i najuticajnijih slavnih ličnosti, na treće mesto muzičara sa najvećim prihodima i na prvo mesto najbolje plaćenih ličnosti ispod 30 godina. Za Džej Zija se udala aprila 2008, a u januaru prošle godine rodila je prvo dete, ćerku Blu Ajvi Karter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari