Sa protesta opozicije do kanabea sa Vučićem kod Amidžića: Put kojim je išao Čoda, imitator predsednika Srbije 1foto Printscreen Pink

Dalibor Golubović Čoda postao je poznat široj javnosti kao lik koji prilično uverljivo imitira predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čak i fizički veoma liči na njega. Međutim, od početnog oduševljenja zbog sarkastičnih imitacija na društvenim mrežama, Čoda se nedavno našao na udaru kritika zbog svojih poslednjih angažmana.

Vučićev imitator, naime, aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji, pojavljujući se u spotovima SNS, rame uz rame sa predsednikom Srbije, a sinoć su zajedno gostovali u Amidži šou na TV Pink.

Svoje prvobitne pratioce na TikToku je izgubio, jer su mahom bili protivnici aktuelnog režima smatrajući Čodu „svojim“.

Isto su mislili i Marko Vidojković i Nenad Kulačin, koji su ga i ugostili u svojoj emisiji „Dobar, loš, zao“.

Dalibor Golubović viđen je i na protestima Srbija protiv nasilja, a sada daje otvorenu podršku Vučićevoj kampanji.

Vidojković: Nije bio ushićen pozivom iz Predsedništva

Vidojković kaže za Danas da su sa Čodom prekinuli sve kontakte kada je bio pozvan u Predsedništvo.

– Tada smo i prekinuli saradnju, ocenivši da je njegovo pojavljivanje u DLZ potencijalno opasno po njega. Ispostavilo se da smo bili u pravu, jer najveća opasnost koja vreba u Srbiji je prelazak na tamnu stranu. Ono u šta sam siguran je da Čoda ne bi dospeo do nacionalne frekvencije da prethodno nije bio u DLZ. Žao mi je – navodi Vidojković.

Dodaje da je posle prvog spota s predsednikom, Čoda ostao bez dotadašnjih pratilaca na TikToku.

– Verujem da je posle spota u kom mu poklanja lutkicu i pojavljivanja kod Amidže, sad u potpunosti ostao bez nekadašnje publike, ali, eto, ima novu. Taj gnev koji je navukao na sebe odlaskom kod predsednika sigurno ima veze za njegovim narednim koracima, koji su ga, nažalost, doveli do pozicije dvorskog imitatora. Voleo bih da je samo malo sačekao, jer znam da nije bio nimalo ushićen kada mu je stigao prvi poziv. Nemam pojma da li ovo radi za pare ili za slavu ili da sačuva glavu – ukazuje Vidojković.

Kulačin: Verujem da se uplašio Vučićevog poziva

Nenad Kulačin kaže za Danas da je saradnja DLZ sa Čodom bila isiviše kratka da bi mogao da steknem neki jači utisak o njemu. Dodaje da je bez ikakve zadrške prihvatio njihov poziv, za razliku od Vučićevog.

– Znam da je razmišljao šta i kako, ali na kraju je odlučio da ode u Predsedništvo. To je bio, ujedno, i kraj naše saradnje, bez ljutnje i ikakvih reči. Duboko u sebi verujem da se uplašio Vučićevog poziva. On nije novinar i nema ničiju zaštitu. Jedno je, međutim, prihvatiti poziv u Predsedništvo, a drugo je učestvovati sa Vučićem u skarednom programu na Pinku nekoliko dana pred izbore. Plašim se da je strah prešao u zadovoljstvo, a to u današnjoj Srbiji nije moguće tek tako – smatra Kulačin.

Sa protesta opozicije do kanabea sa Vučićem kod Amidžića: Put kojim je išao Čoda, imitator predsednika Srbije 2
foto Printscreen Pink

Aleksandra Hristov, konsultantkinja za strateške komunikacije, ocenjuje za Danas da je kampanja u kojoj se Vučić pojavljuje sa imitatorom ispod nivoa predsednika države, posebno u emisiji kakva je Amidži šou.

– Ovo pokazuje dozu očaja kod obojice. Vučić očigledno želi da se dodvori mlađem biračkom telu, da pokaže da je običan čovek i da voli da se šali. Činjenica da mu je za to potrebna osoba koja ga je do skoro imitirala na sasvim drugačiji način, pokazuje da se hvataju za slamku i da ne stoje baš najbolje – ukazuje Hristov.

Ona dodaje da i kod Čode postoji doza očaja, kada je bio spreman da izneveri svoje pratioce i njihova očekivanja.

Kako je došlo do saradnje sa predsednikom i da li je plaćen za gostovanja sa njim, pitanja su koja smo želeli da postavimo Čodi, ali je on bio izričit da će intervjue davati tek nakon izbora.

– Nema veze da li ste iz Danasa, N1, Informera, Kurira… to je moj stav prema svima – poručio je Čoda, dodajući da se povlači iz medija jer dobija uvrede i pretnje.

U razgovoru za Nova.rs prošle godine, Čoda je kroz šalu objasnio kako je počeo da snima videe na kojima imitira Vučića.

„Slučajno je nastalo sve to, ja iz šale kažem da sam jedne večeri zaboravio da popijem lekove, i da sam se probudio kao Aleksandar Vučić. Zapravo, moja ćerka je odlučila da napravi klip sa Vučićem, a meni su pričali da ličim na njega. Objavili smo to, i svidelo se ljudima“, pričao je tada Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari