Šabačka oaza za ponos

* Za svega 50 miliona dinara grad dobio trg sa vodoskocima po meri građana, a fontana koja je osvanula na Slaviji upravo je suprotno od toga

Ostavite komentar


  1. 15 godina ista druznina "strucnjaka" i urbanista nije marila za trg, ali zato su pred poslednje izbore partijski uhlebi iskopirali nadaleko cuveni trg u Kopenghagenu. Naravno sve je radjeno bez ikakvog konkursa.

  2. Jeste, oaza je, i odličan je. A sad se zapitajmo zašto su nam gradska mesta na kojima deca mogu slobodno da se kreću i igraju (fontane su tu najmanje bitne), jer znate da ih niko neće masakrirati ako naprave pogrešan potez, toliko retka da ih zovemo – oaze.
    Zbog čega nemamo čitave mreže bezbednih i razigranih gradskih ulica na kojima znamo da automobil neće udariti dete ? Kad već priznajemo da su takva mesta izvanredna.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.