Šabačka OŠ “Janko Veselinović” u trci za novu računarsku opremu, odlučuju glasovi građana 1OŠ "Janko Veselinović" Šabac Foto: K.V. /Danas

Glasanje za odabir škola koje će dobiti po milion dinara od Telekoma Srbija za opremanje informatičkih kabineta, u okviru šestog ciklusa projekta „Stvaramo znanje“, počelo je 23. maja u 12h na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet i traje do 1. juna u podne.

Među 40 osnovnih škola kojima je potrebna savremena informatička oprema, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, našla se i šabačka OŠ “Janko Veselinović”.

Škole dobitnike određuju građani, svojim glasovima, a na raspolaganju imaju 4 glasa – za svaku geografsku oblast Srbije po jedan glas.

“Jankova” škola nalazi se u prvoj oblasti (link), a da bi glasovi bili prihvaćeni, potrebno je da se u svakoj od oblasti glasa za jednu od ponuđenih škola.

Korisnik može da glasa jednom u toku dana, nakon isteka perioda od 24 sata, ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Po završetku glasanja, po pet škola sa najviše glasova iz svake oblasti, dobiće novu računarsku opremu.

Cilj projekta je da se osnovcima u svim krajevima naše zemlje omogući ujednačen pristup savremeno opremljenim kabinetima, kako bi lakše usvajali znanje i pratili nastavu.

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kroz projekat „Stvaramo znanje“ do sada je opremila 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola širom Srbije.

Pokretanjem novog, šestog ciklusa projekta, ova lista biće bogatija za još 20 škola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari