Šabački naprednjaci negiraju veze sa skarednim poternicama 1Foto: Glas Podrinja

Nakon skarednih poternica na kojima su „traženi“: Isidora Kovačević, glavna urednica Podrinskih novina; Aleksandar Mijailović, advokat koji brani Dragana Milovanovića Crnog; i jedna maloletna osoba  pod punim imenom i prezimenom, u subotu je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, negirao bilo kakvu vezu sa ovim poternicama, kao i Miroljub Mijušković, član Gradskog veća zadužen za kulturu i informisanje.

Prethodno je na jednom šabačkom portalu navedeno ko je inicijator i ko je štampao ove poternice, gde su se našli i ova dvojica gradskih funkcionera.

Najavljeno je i podizanje krvičnih prijava za ovo krajnje podlo kriminalno delo, u kome se traži odstrel crtanjem meta onima koji navodno remete miran san građana.

Međutim, najspornije u svemu što se do sada nadležne institucije, pre svega tužilaštvo i policija kao i organizacije za zaštitu maloletnika, nisu oglasile niti  rede svoj posao za koje su plaćene. Bilo je i prethodno u Šaopcu štampanih sličnih skarednih plakata, ali takođe ne tako davno i čitave novine su štampane, i to u kolor tehnici, sa sadržajima koji su jasno  uperene  protiv prodemokratskih  ličnosti.

Slično je opet dr Aleksandar Pajić, a da kao poverebnik SNS, negirao upletenost u štamapanje ovih skupih pamfleta i novina.

Tužilaštvo i policija još uvek sramotno ćuti o tome ko je nasrnuo na mirne građane prilikom blokade šabačkog mosta i ko je naredio da se policija deset minuta pre kraja blokade povuče.

To je bio signal da krenu naprednjačke falange, sa bagerom, motkama i čekićima. Vinovnike ovih nereda identifikovale su Podrinske novine, među kojima je dr Aleksandar Peranović, direktor PIO fonda i bivši poilsnaik SNS; Nebojša Stojićević zvani Jarain, koordinator u JP“Infrastruktura“ i koji je vozio neregistrovani bager; Vladimir Mićić, pomoćnik gradonačelnika…

Podnete su i krtivične prijave, ali nadležni ne se ne oglašavaju. Prethodno su vrlo brzo uhapsili Dragana Milovanovića Crnog, a održano je i prvo ročište zato što je sprečio da bager povredi nedužne građane. Pri tome policija ništa ne preduzima da zaštiti njegovu porodicu koju danimna opsedaju neki opskurni likovi u crnim automobilima.

Takođe nedvosmsleno postoje dokazi kakao batinaši izlaze iz službenih  „škoda“, i sve što se događalo na šabačkom mostu dostupno je široj javnosti. To je nastavak sramne uloge tužilaštva i policije jer do sada je podneto tridesetak krivičnih prijava za krađu na lokalnim izborima prošle godine, sa sve dokazima.

Desilo se da su funkcioneri SNS i batinaši sprečili rad Gradske izborne komisije, a ista ta policija njenim članovima nije garantovala bezbednost. Nakon toga SNS je preuzela lokalnu vlast u Šapcu, a da ni Ustavni ni  Upravni sud nisu razmatrali  podnete krivične prijave i žalbe.

I tada je, na priemr, GIK konstatovala krađu izbora na svih sto biračkih mesta, kao i falsifikovanje glasačkih listća, ali ni prstom nije mrdnuto da se bilo šta istraži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari