Šabić: Državi je trebalo četvrt veka da bi poručila - za mučko ubistvo Slavka Ćuruvije niko nije kriv 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Advokat Rodoljub Šabić reagovao je na presudu Apelacionog suda, kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, navodeći da država time poručuje da niko nije kriv.

– Državi je trebalo bez malo četvrt veka da bi poručila građanima – za mučko ubistvo Slavka Ćuruvije niko nije kriv! Ma,“najvažnije je da institucije rade svoj posao”, napisao je Šabić na društvenoj mreži X.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romića i oslobođeni krivice, objavio je Insajder.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

Slavko Ćuruvija je ubijen je 11. aprila 1999, u vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

U ponovljenom postupku Specijalni sud u Beogradu je u decembru 2021. je doneo presudu kojom su Marković i Radonjić bili osuđeni na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari