Prvog radnog dana na početku svog drugog mandata na klupi crno-belih, novi Partizanov trener Vladimir Vermezović, u društvu takođe novopečenog sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića, obavio je protoklarne blic-razgovore sa igračima koji su klubu doneli petu vezanu titulu, a u najskorije vreme će im reći na koga od njih (ne)računa.


Delić kadrovskih planova otkrio je prilikom jučerašnjeg susreta sa novinarima.

– Dok sam ja trener za Sašu Ilića će uvek biti mesta, a Vukića su navijači izabrali za najboljeg. Da sutra igramo kvalifikacije za LŠ prvi golman bio bi mi Stojković… Računam na Diaru, ako nam se poklope planovi… Za neke mlade igrače mi kažu da su prepotentni, ali molim navijače da imaju razumevanja za njih. Ja ću im tolerisati greške dok poštuju norme klupskog ponašanja – kaže naslednik Avrama Granta, koji će ipak morati da ostane bez nekih prvotimaca.

– Biće postavljen rok do kada će igrači moći da razmatraju ponude iz inostranstva. Mi na 80 odsto mesta u timu imamo određen kvalitet, ali je moj cilj da za svaku poziciju konkurišu po dva igrača. Polovinom prvog dela priprema, skoro sam siguran, imaću čistu sliku na koga sve mogu da računam makar u prve četiri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona – nada se novi šef struke „parnog valjka“, koji neće više insistirati na nadimku „čika Crni“ koji je sam sebi nadenuo posle jednog sukoba sa novinarima u prvom trenerskom mandatu u Partizanu.

– Tada sam bio mlad trener, pa iako je to bila moja greška, nije bila samo moja. Kad je čovek neiskusan može da ga ponese uspeh i da kaže nešto što ne bi trebalo. Shvatio sam da u odnosu sa vama (novinarima) čovek mora da bude političar – svestan je čovek sa kojim su crno-beli poslednji put, pre sedam godina, dočekali proleće u Evropi.

Pauljević danas potpisuje

Partizan će danas dobiti prvo pojačanje za novu sezonu u liku brzonog desnog beka Branka Pauljevića iz kulskog Hajduka. Defanzivac vojvođanskog kluba bio je dugo i na meti Crvene zvezde, ali odlučio se za višegodišnji ugovor sa šampionom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari