Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu na startu prolećnog dela Jelen Superlige, ali igrom nisu oduševili blizu 17.000 najvatrenijih navijača koji su po hladnom vremenu došli na Marakanu. Javor je arhiviran zahvaljujući upornosti mladog Vukana Savićevića i koncentrisanosti Luke Milunovića u važnim trenucima, ali igra nije bila na želejnom nivou – 2:1 (0:0).


Crvena zvezda – Javor 2:1 (0:0)

Strelci: Savićević 58, Milunović 62 – Momčilović 52. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 16.784. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Žuti kartoni: Milunović, Spajić (Crvena zvezda), Vidić, Milović, Momčilović (Javor)

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Spajić (od 66. Vešović), Pantić, Petković, Garido, Milijaš, Lazović, Savićević (od 80. Milivojević), Kasalica (od 56. Milunović), Mudrinski.

Javor: Lazović, Đorđević, Milović (od 84. Mišić), Vlašić, Valiđo, Ostojić (od 90. Kostić), Stojaković, Vidić (od 48. Đokić), Radivojević, Momčilović, Onjilo.

 

Ako je neophodno da se podvuče crta nakon prolećne premijere na šest stepeni, čini se da Zvezdina igra nije mnogo odmakla od one kakva je bila s kraja jeseni. Sa većim posedom lopte od protivnika, ali bezidejna. Mučili su se crveno-beli da na pravi način priprete Javoru gotovo čitavo prvo poluvreme. Gol Savićevića u 28. minutu opravdano je poništen zbog ofsajda, a pretio je još samo Milijaš iz slobodnih udaraca (38, 45). Ivanjičani su mogli da stignu do prednosti u 42. minutu kada je Predrag Đorđević morao da pogodi mrežu domaćina, ali u tome nije uspeo. Istu sudbinu imao je i brzonogi Onjilo početkom nastavka, ali je ipak Javor prvi stigao do prednosti. Igrao se 52. minut kada je Momčilović samo poslao loptu preko gol linije posle odlične akcije Radivojevića i stojakovića. I kao mnogo puta ranije, Zvezda se tek tada probudila. Nakon neuspelih pokušaja Milijaša i rezerviste Milunovića, Savićević je zaustavio napad gostiju na njihovoj polovini i posle duplog pasa sa Mudrinskim rutinski realizovao ukazanu šansu. Još se odbrana rivala nije konsolidovala, a kapiten je pronašao usamljenog Milunovića na petercu koji je poslao loptu glavom kroz noge solidnom Lazoviću.

Janković: Biće stvari za analizu

– Očigledan je bio veliki pritisak kod igrača zbog želje de se uđe dobro u prvu utakmicu ovog proleća. Nismo uspevali da povežemo igru i da destabilizujemo Javor. Oni su nas pustili da kružimo i tako sebi stvorili samopouzdanje. Nije ovo bio prvi put da nas gol trgne i biće stvari za analizu. Previše prostora smo ostavljali gostima, ali bodovi su upisani – istakao je trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari