Sednica Gradskog veća u Boru: Grad će dobiti novo naselje na lokalitetu Trujkanov potok 1Foto: Bor.rs

Na sednici Gradskog veća Bor usvojen je predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja na lokalitetu Trujkanov potok.

Kako je navedeno, planom se utvrđuje lokacija za sve neophodne sadržaje i infrastruktura koja je neophodna za normalno funkcionisanje naselja seoskog tipa.

Kada ova odluka bude stupila na snagu, tada će početi i javni uvid gde će svako imati priliku da iznese svoj predlog i sugestiju za formiranje naselja.

Takođe, predviđeno je da će ceo taj proces trajati osam meseci, a ubuduće će grad Bor u svakom selu, gde se vrši rudarenje, javno predstaviti svoj plan gde će svaki građanin moći da iznese svoj predlog ili sugestiju.

Pored toga, većnici su dali zeleno svetlo na izmenu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Bora za prošlu i ovu godinu.

To znači da će osobe, a na osnovu javnih radova, biti angažovana na po četiri meseca, umesto dosadašnjih tri i za te poslove će im se isplaćivati mesečno po 30.000 dinara, umesto dosadašnjih 22.000.

Na dnevnom redu, pred većnicima su se našle i odluke o Izmeni programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća, kao i predlog Rešenja o imenovanju direktora JKP „3. oktobar“.

O svemu ovome konačnu reč daće odbornici na narednoj sednic Skupštine grada Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari