Titulu prvog favorita Rolan Garosa prva teniserka sveta Amerikanka Serena VIlijams opravdala je pobedom nad prošlogodišnjom šampionkom Marijom Šarapovom u finalu sa 2:0 (6:4, 6:4). Na drugu titulu u Parizu čekala je punih 11 godina, od kada je 2002. u velikom finalu pobedila svoju stariju sestru Venus.


– Nisam očekivala da će mi toliko biti potrebno da ponovim uspeh. Nadala sam da se da ću ponovo slaviti, nekoliko puta sam se osećala kao da sam propustila priliku. Svesna sam svojih godina, ali mi one naravno ne smetaju, planiram da se povučem na vrhuncu karijere, mada smatram da ga još nisam dostigla – iskrena je bila Serena, koja u septembru puni 32. godine.

Američka teniserka prethodno je tokom karijere osvojila 15 grend slema titula (po pet na Australijan openu i Vimbldonu, jednu na Rolan Garosu i četiri na US openu), ali je posle 16. navela da se brojkama nije opterećivala.

– Uopšte nisam bila svesna da je ovo moja 16. titula, rekli su mi to posle meča i iznenadila sam se. Želim da nastavim ovim putem – zaključila je aktuelna olimpijska šampionka u singlu i dublu.

Nadal i Ferer sinoć za titulu

Da li je Rafael Nadal nastavio dominaciju na Rolan Garosu i osvojio sedmu titulu u Parizu ili David Ferer već u svom prvom grend slem finalu uspeo da napravi čudo bilo je poznato sinoć posle velikog finala. Nadal i Ferer sastali su se pre finala 23 puta u karijeri, a stariji je uspeo da trijumfuje u samo četiri navrata, poslednji put na Australijan openu 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari