Gradska toplana u Nišu saopštila je da danas počinje daljinsko grejanje, koje koristi jedna trećina Nišlija i četiri hiljade poslovnih objekata. U toplani su kazali da je „sistem potpuno spreman, a energenti obezbeđeni“, tako da se u grejnoj sezoni „ne očekuju bilo kakvi problemi“.

– Sa „Jugoros gasom“ („Gasprom njeftom“) i „Nis petrolom“ potpisali smo ugovore koji obezbeđuju dovoljnu količinu, kao i dinamiku isporuke energenata, odnosno gasa, koji toplana uglavnom koristi, kao i mazuta, koji se koristi u znatno manjoj meri. U toku leta obavili smo redovni remont podstanica, a dodatno je zamenjen i kilometar i po toplovoda, u okviru treće faze programa KSV- rekla je za Danas Milena Pavlović, portparol Gradske toplane u Nišu.

U toplani su dodali da su juče i prekjuče uspešno sprovedene tople probe, zbog toga što je temperatura u gradu bila ispod 12 stepeni Celzijusa, kada je po odluci Skupštine grada grejanje obavezno. Probe su pokazale da je „sistem potpuno spreman“, tako da se u grejnoj sezoni eventualno mogu očekivati „samo pojedinačni problemi“, vezani uglavnom za kućne instalacije korisnika.

Gradska toplana, inače, ima dve toplane i 12 kotlarnica. Daljinsko grejanje koristi 30.000 objekata, od kojih su 26.000 stambeni, a ostatak poslovni prostori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari