Škola je đacima postala mesto za druženje i gubljenje vremena

Katarina Veljković, profesorka računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, o rezultatima onlajn nastave

Ostavite komentar


  1. Platite nastavnike adekvatno, pa će dolaziti oni kojima nije strana upotreba IKT-a. Zašto bi neko, ko npr nauci Python kako treba (bez obzira na formalno obrazovanje) pristao da radi u užasu zvanom srpska prosveta.

  2. Ai sta ce im skola nama najvise trebaju radnici u proizvodnji krojaci sedista za automobile ,motaci kablova ,radnici u proizvodnji carapa , a to mogu i bez skole

  3. E, to smi nazalost, niko nikom neveruje, sve sto je rekla, 80 % tacno. Svaki roditelj izgleda trazi prava prema svom detetu. Pre 20 godina su poceli privatni casovi, sve posle toga svaka generacija je losija i losija. Nedavno na godisnjicu mature mislim da je bilo 15 u pitanju, gde ne razredna iz Karlovacke gimnazije rekla svojim ucenicima na obelezavanju iste a ona i dalje radi, samim tim i prati rad „vi ste deco poslednja generacija koja je bila za primer“ posle toga svaka losija i losija“. Kako su roditeljima data veca prava u skolskom odboru, sve je otislo fodjavola, svaki brani samo svoje dete recima, ma nije on to uradio ,nebi on nikad , to nije istina, sve je otislo dodjavola. Tako da je sve gore i gore po drustvo.Kakvi ce tek sutra biti na poslu nakon zavrsetka skole, nece ceniti ni svoj posao kamoli drustvo u celini a znanje nula. Naravno nisu svi isti a i oni koji bi htfli normalno uciti,ponasati se kako treba, nemogu od ovih probisveta kojima je mesto jefino u nekim soecijalnim odeljenjima gde ce se sa njima posebno raditi i kaznjavati kako zasluze a ne da kvare drustvo u celini. Ima roditelja koji i ne rade, recimo u becini slucajeva majke koje nisu ni rafile, ni same nemaju naviku da rade, da kuvaju za sutra, sem sto vide decu na treninge jer su dobrostojece iz nekog drugog razloga i samo smisljaju gde ce na zimovanja,letovanja, vile i uglavnom se oglasavaju kad je 8 mart, uciteljici rodjendan i tako vrse pritisak na druge roditelje i tu se nazalost isticu, a sto im deva vec pocinju da obijaju radnje i prave neke klanove, e to je pocetni korak oni mogu sve, ali to su deca bas koja imaju, i to se promenilo, nisu deca koja nemaju jer ti i slusaju. Naravno ima dece koja imaju sve ali i uce,talentovani su, lepo vaspitani .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.