Slaviša Jokanović, prvi trener s kojim je Partizan vezao osvajanje (po) dva trofeja u prvenstvu i Kupu, uživa u saznanju da je pomerio neke granice, ali ne poriče da je crno-belima za prolaz u Ligu šampiona potrebna daleko bolja igra od one viđene protiv Sevojna, s kojom, smatra njen iskusni organizator Moreira, srpski prvak „nema šta da traži“ u toj trci za milione evra i mesto među evropskom elitom.

– Tačno je da se moramo menjati i još napredovati, a ova ekipa ima puno prostora za to. Oni koji nemaju nameru da to pokušavaju trebalo bi onda svoje mesto da prepuste nekom drugom – kaže mladi šef struke i uprkos „sreći zbog uspeha igrača“ skromno i prilično tačno konstatuje da je njegovim prethodnicima bilo teže uzimati trofeje u većoj ligi, s mnogo jačih mečeva.

Šta vam je sledeći cilj? Plasman u Ligu šampiona?

– Prvo želimo da pobedimo Napredak, pa Čukarički, onda uzmemo malo predaha, dobro se pripremimo za drugo kolo kvalifikacija i u optimalnoj formi dočekamo prvi meč na putu ka Ligi šampiona, sredinom jula. Uspeh u plej-ofu kvalifikacija jeste naš krajnji cilj i da ne verujem da ga možemo ostvariti ne bih se ovde više zadržavao, ali smeta mi što se to predstavlja kao već gotova stvar. Moramo mnogo koraka preći na tom putu.

Da li bi odbrana duple krune izgubila na težini u slučaju neulaska u trku za evropsku titulu?

– Ništa ne može da obezvredi domaće trofeje, ali smatrao bih neuspehom da ne uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Tu nema preterenog razmišljanja.

Za taj ključni korak potrebna su vam i prava pojačanja? Da li ste zadovoljni učinkom zimus dovedenih, razmišljate li o novim?

– Ove sezone nam je lakše nego prošle, jer smo mnogo pre poslednjeg kola osvojili titulu, što nam je dalo prostora i vremena za „snimanje“ eventualnih pojačanja. Lista želja već postoji, a videćemo koga ćemo od tih momaka moći da dovedemo. Kako bilo, nemoguće je da svi koji dođu odmah zaigraju. Baš kao što je neizvodljivo zadržati fudbalere koje imamo. Da se ja pitam nikada ne bih pustio Obradovića, ne „smetaju“ mi ni Ljajić i Žuka, niti je Tošić… ali to bi imalo neke druge posledice po klub.

I nekadašnji defanzivac Partizana i reprezentativac Mladen Krstajić je na tom spisku? Gde vidite fudbalera Šalkea – na mestu štopera ili levog beka?

– Nije tajna da ga pokušavamo vratiti, a vidim ga u svakoj liniji. Kao štopera, levog beka, u vezi i završnici napada, zbog dobrog skok šuta.

Pošto ste ponovo osvojili duplu krunu očekujete li da vas opet proglase za trenera godine?

– Verovatno ću biti u konkurenciji… Ha,ha.. Ne, ne bih da se poredim s drugima, pogotovo ne sa selektorom Radomirom Antićem. Možda kada budem vodio Real i Barselonu, ako ikada dođe taj dan – ostaje obema nogama na zemlji Jokanović.

Parovi 32. kola

SUBOTA: Partizan – Napredak. NEDELJA: Banat – Čukarički, C. zvezda – Rad, Javor – Hajduk (K), Vojvodina – Jagodina, Borac – OFK Beograd.

Besplatno na Napredak, pomeren termin

Svi navijači crno-belih koji požele da prisustvuju svečanom uručivanju šampionskog pehara Gavrančiću i ekipi moći će to da urade besplatno, jer je Partizanova uprava odobrila džabe ulaz na utakmicu sa Napretkom, na sve tribine sem na Sever koji će ostati zatvoren. Početak meča je pomeren sa 17.45 na 20.15 da bi „grobari“ mogli da produže na košarkašku prvenstvenu majstoricu Partizana i Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari