Slavko kruljević i Ceca BojkovićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Nekadašnji diplomata Slavko Kruljević, suprug glumice Svetlane Bojković, našao se u žiži javnosti kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je čuvena glumica započela društveni aktivizam “kada je on smenio njenog supruga”, što su za Danas i Kruljević i Ceca Bojković demantovali.

Vučić je u Hit tvitu na TV Pink naveo da ga je Ceca Bojković pre četiri godine dočekala u Finskoj, kao žena ambasadora Slavka Kruljevića.

“A pošto ga nisam ponovo postavio, pošto nije radio kako treba bio je neaktivan, odmah sam joj postao loš”, dodao je Vučić, čime je insinuirao da je slavna glumica započela svoj aktivizam zbog gubitka privilegija.

I Ceca Bojković, kao i njen suprug, oštro su demantovali ove navode.

Kruljević ističe za Danas da nije “dobrotom SNS-a bio ambasador u Finskoj”, već da je agreman za ambasadora 2012. dobio od tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

– Profesionalne, karijerne diplomate u koje spadam, i mnogi drugi, ne idemo u inostranstvo nečijom dobrom voljom, već na osnovu zasluga koje smo imali u svojoj dugogodišnjoj karijeri – ističe Kruljević.

Kruljević dodaje da postoji prepiska sa Ministarstvom spoljnih poslova u kojoj se vidi da je tražio da završi mandat 2016. i da se vrati u Srbiju, što je i učinjeno, na njegov zahtev. Kako podvlači, Aleksandar Vučić nema veze sa tim, a posebno nema istine u izjavi da je tražio njegovu smenu.

On dodaje da su lažne izjave predsednika usmerene na kritičare režima, a pre svega na inicijatore i potpisnike ProGlasa.

– Svetlana i ja mislimo isto, da je jedna ozbiljna, kvalifikovana grupa ljudi koja nema nikakve ambicije da se bavi politikom, ali koja želi da promeni društvo, targetirana, i da je sve usmereno u cilju naše diskreditacije. A to se radi lažnim izjavama, na način da se integritet aktera te grupe, u ovom slučaju inicijatora i potpisnika ProGlasa, diskredituje. Vučić pokušava da lažima smanji kredibiletit tih ljudi, da bi osporio ono za šta se oni zalažu. Pokušava da ih diskredituje, i da time umanji njihov efekat na izbore – naglašava Kruljević.

Ceca Bojković takođe demantovala Vučićeve reči

Svetlana Bojković je za Danas oštro demantovala Vučićevu izjavu, navodeći da je njoj najveća i jedina privilegija to što se bavi poslom koji voli, te da je Vučića, prema protokolu, dočekala ne pre četiri već pre 10 godina u Helsinkiju, i da im je to bio jedini susret u životu, a da njenog muža niko nije smenio, već je sam zahtevao da se povuče sa položaja kada mu je istekao mandat.

– Vučićeve optužbe predstavljaju prebacivanje sopstvenih matrica na drugoga. Kao prvo, to nije bilo pre četiri godine, jer smo mi već sedam godina ovde, već pre 10 godina kada je on postao premijer. Moj muž je mesto ambasadora u Helsinkiju dobio za vreme vlasti Borisa Tadića. U međuvremenu su došli naprednjaci, i Vučić se kao premijer pojavio u poseti Helsinkiju – ukazuje Bojković.

Ona dodaje da je ispoštovala protokol, jer joj je muž rekao da se visoki državni zvaničnici dočekuju na aerodromu sa suprugama.

Ceca Bojković
Foto: Printscreen/N1

– Ja sam to prihvatila, i to je bio naš jedini susret. Posle toga ga u životu nisam videla, sem na televiziji. Takođe, moj muž je regularno otišao u penziju, nije ga niko smenio, a posebno Vučić. Sam je tražio da se vratimo kućimo – ukazuje Bojković.

Ona dodaje da sve što je Vučić rekao jesu lažni navodi, i da u Ministranstvu spoljnih poslova postoji pismeni trag da je njen suprug tražio da se vrati kući nakon isteka mandata.

– Muka mi je i da govorim o tome šta Vučić priča. To je baš neki bedan nivo. Šta je hteo da kaže time, da sam nestabilnog karaktera? Da tražim privilegije? Meni ne trebaju veće privilegije od toga da sam glumica, i da se bavim poslom koji volim, a aktivizmom se bavim iz ubeđenja – zaključuje Bojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari