Na specijalizovanom „bussines workshopu“ pod nazivom „Slovačka – ulazna kapija za srpske privrednike u Evropu“ zainteresovani privrednici mogli su da dobiju su informacije o pravnim okvirima i oblicima privredne saradnje između Srbije i Slovačke i mogućnostima i uslovima osnivanja preduzeća u Slovačkoj Republici u cilju lakšeg uključivanja srpskih firmi na evropska tržišta.


Pozdravljajući skup koji je održan krajem prošle nedelje u Novom Sadu potpredsednik vojvođanske skupštine Martin Zloh ukazao je na potrebu održavanja ovakvih događaja kako bi se pospešila privredna saradnja dve zemlje i napomenuo da Slovačko-srpska trgovinska komora uspešno funkcioniše već nekoliko godina. On je istakao da je projekat u okviru koga je realizovan „workshop“ veoma uspešan, te da snažno podržava i aktivno učestvuje u svim aktivnostima komore i drugim oblicima saradnje.

Skup u vojvođanskoj prestonici organizovala je Slovačko-srpska trgovinska komora u okviru projekta „Lokalne samouprave u Srbiji – sredina za saradnju i privređivanje“.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste da poveže kako slovačke privredne subjekte u Srbiji tako i srpske privrednike u Slovačkoj i pomogne im u plasmanu robe, usluga i poslovnih ideja na slovačko tržište i tržište Evropske unije.

Projekat traje dve godine i realizuje se u saradnji s generalnim partnerom Privrednom komorom Vojvodine i Slovačkom agencijom za međunarodnu razvojnu saradnju – SAMRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari