Sportski direktor Zoran Stojadinović smenjen je sa tog mesta nakon sastanka Odbora za hitna pitanja Fudbalskog kluba Crvena zvezda koji čine Dragan Džajić, Ivica Tončev, Slaviša Kokeza, Branko Radujko i Nebojša Čović.


– FK Crvena zvezda se zahvaljuje Zoranu Stojadinoviću, dosadašnjem sportskom direktoru, na saradnji i svemu što je učinio za klub i razrešava ga dalje dužnosti – saopšteno je iz kluba, a odluka je donesena jednoglasno na predlog Džajića, dok Stojadinović nije prisustvovao sastanku jer je trenutno u Španiji. Ovakav epilog bio je očekivan posle sukoba smenjenog direktora i igrača koji je buknuo prošle nedelje, kada je Nikola Mijailović u javnosti izneo optužbe na račun Stojadinovića rekavši da se bavi intrigama i spletkama što loše utiče na ekipu, u čemu su ga podržali pojedini fudbaleri među kojima i Miloš Ninković.

– Svaki dalji nastup igrača i članova stručnog štaba u medijima, a koji se tiče kršenja klupske discipline, klupskih pravilnika i mešanja u rad kluba, biće tretiran kao najteži disciplinski prekršaj i u skladu sa tim sankcionisan – oglasila se Zvezda i povodom izjava fudbalera.

Stojadinović je u klub došao pre godinu dana zajedno sa novom upravom, a nesloga među članovima, posebno sportskog direktora i potpresednika Slaviše Kokeze, postala je očigledna uoči prolećnog derbija.

– Sasvim sam miran i savest mi je čista. Što je najvažnije, spavaću mirno, jer znam da je naša Crvena zvezda, klub za koji sam radio do danas, ostala u rukama velikog sportskog radnika Slaviše Kokeze – ironično je izjavio posle smene Stojadinović za „Novosti“, dok će Zvezda novog sportskog direktora najverovatnije imenovati po završetku sezone iako se u javnosti spekuliše o brojnim kandidatima.

Jedna od tačaka sastanka bila je i isplata zakasnelih plata fudbalerima zbog čega su na Marakanu juče došli i Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Boban Bajković i Nikola Mijailović, a obećano im je da će novac biti uplažen do kraja nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari