Fudbaleri Juventusa imaju jedinstvenu priliku da se za međunarodni trofej bore na svom stadionu, ali do velikog finala Lige Evrope moraju u dvomeču da budu bolji od Benfike.

Zato nema sumnje će Stara dama pokušati da u prvom polufinalnom meču u Lisabonu izbori povoljan rezultat za revanš u Torinu, odnosno da spreči Portugalce da se još jednom vraćaju na Juventus arenu 14. maja. Ukoliko uspeju u toj nameri izabranici Antonija Kontea će se boriti za prvi međunarodni trofej još od 1999. kada su trijumfovali u Intertoto kupu.

S druge strane terena naći će se Benfika, koja je sa srpskom kolonijom za vikend osvojila titulu u Portugalu, pa rasterećena ulazi u polufinale. Benfika tokom sezone demonstrira lep napadački fudbal što će sigurno biti pretnja za Italijane. Doprinos u nameri da u dve sedmice dva puta igraju u Torinu možda će dati Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani, koji su na smenu dobijali priliku i koristili je na velikom broju mečeva.

U senci duela u Lisabonu sastaće se dve španske ekipe Sevilja i Valensija. Za razliku od gostiju koji mogu sve snage da usmere ka Ligi Evrope, Sevilja mora da razmišlja i o predstojećem vikendu kada se sastaje sa Atletik Bilbaom, direktnim rivalom za četvrto mesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Manji pritisak stavlja u nešto bolji položaj „slepe miševe“, ali nema sumnje da će slični stilovi igre učiniti zanimljivim borbu koja će jednog španskog predstavnika poslati u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari