Epidemiolog Tiodorović: Srbija nema odgovarajuće lekove i opremu za korona virus

Ostavite komentar


  1. Sedi u penziji i ne prodaji pamet,nase zdravstvo ima dovoljno mladih strucnjaka. Ne razumem vasu potrebu da se iz penzije mesate u sve i svasta.

    1. Ajde Slobodane na pink diskusiju!!Zlatnousti rece da ima a infektivna klinika lici kao da je u srednjem veku.Nemojte velicati ovo nase blatoo.

    2. Ti si inače epidemiolog po struci i toliko dobro poznaješ situaciju u srpskom zdravstvu da tačno znaš koliko je Srbija spremna za epidemiju?
      Šta, nisi epidemiolog i nemaš pojma o sprskom zradvstvu?!
      Otkud ti onda bezobrazluk da komentarišeš reči jednog stručnjaka koji je o epidemijama više zaboravio nego što ćeš ti ikada znati?! A da, ti si bot, bivši čovek, koje ne zna šta je sram!
      Zato sedi, preživaj svoj sendvič i ne komentariši stvari o kojima nemaš pojma!

    3. Pa kad ste toliko pametni recite mi kako to nasi gradjani prilikom povratka iz Kinena Beogradskom aerodromu prosli bez ikakve medicinske kontrole…ma vas komentar je perfidno bezobraza…neznalice jedna

    4. Slobodane to tvoje ime ti ne daje pravo da lupetaš osim ako nisi potparol AV. Najmanje polovinqa tvojih mladih je zbrisalo preko grane ako nisu na putu za tamo. A što se tiče opreme koju naši raspolažu toliko ih je da služe samo za slikanje SNS-ovskih direktora a od pravih lekova samo oni sa debelim buđelarima mogiu da ih priušte a sirotinji ostaje šećerna vodica.

    5. Gospodine Slobodane da li ste vi svesni sta pisete ?Da li je moguce da ste toliko zaludjeni partijom da sumnjate i reci rüidemiologa.Sve je u pravu.

  2. Možda nema al zato ima Vučića. On će sve retorički da ishendluje preko malih ekrana da svi budu zadovoljni kako narod tako i virusi.

  3. Ono sto mi smeta u svim ovim analizama je konstantno poredjenje procenta smrtnosti izmedju ovog virusa sa virusom SARS-a i MERS-a. Broj obolelih od „vuhanskog“ virusa je veci, brze i lakse se siri, prenosiv je i pre pojave simptoma. Bar prema onom sto se do sada zna. Znaci da je, u brojevima, a ne u procentima, smrtnost veca, pa je samim tim i opasniji.

    1. Sinoc gledam prognozu koju je napravio nas profesor Karapandza, gde su prognoze vrlo lose, da ce veliki broj ljudi oboleti ali i preminuti! Skrivanje podataka od strane Kineza i kasno reagovanje su glavni krivci i to ce biti posledica takvog ponasanja! Jutros, vest da je dr koji je otkrio virus ispitivan u policiji, i priznanje Kineza da su skrivali podatke i da nisu na vreme reagovali! Na zalist i dr je zarazen i u bolnici je!

    2. Apsolutno. Virusi sa manjom smrtnošću su zapravo opasniji jer se mnogo lakše prošire na veliki deo populacije i samim tim u apsolutnim iznosima odnesu daleko više žrtava. Virusi sa visokim procentom smrtnosti, kraćim vremenom inkubacije i karakterističnim simptomima se iako su opasniji mnogo lakše prate i izoluju

  4. Srbija nikad nista nije ni imala!
    Imaju samo funkcioneri milione,ostalo je sirotinja raja

  5. Nije mi jasan ovaj covek. Sadrzaj recenica mu je pun kontradiktiornosti. Pocnem da sledim tok njegovih misli u jednom, onda ide u drugom pravcu. Stvarno ne znam sta je hteo …da, neka sedi tamo u penziji i igra sah u parku sa maskom kojih nema, a trebalo bi da ih ima…ma!

    1. Nijedno se društvo, pogotovo bogato, ne odriče iskusnih ljudi. Ipak je teže, pratiti tok misli (bez obzira na starost mislilaca), recimo, pretsednika A. Vučića, koji je juče uputio pismo pretsedniku Kine u kojem je istakao da Srbija deli tugu zbog žrtava epidemije korona virusa u Kini i spremna ja da pomogne na bilo koji način… Šta reći i za tok misli ministra zdravlja Z. Lončara, koji uverava građane da su „u Srbiji preduzete sve mere ali pošto ima 68 registrovanih (pre 5 dana) slučajeva oboljevanja od korona virusa, a nemamo podatke kako se tačno prenosi virus, znači da moramo još više da vodimo računa“. I ne bi trebalo da nas čudi ministar Z. Lončar (mada znatno mlađi od penzionisanog profesora Tiodorovića, ali nažalost, politički – ne i znanstveno, moćniji) jer nismo zaboravili njegovo planiranje spasavanja obolelog novorođenčeta iz Novog Pazara helikopterom 2016. (kada je izgubljeno sedam ljudskih života), a i pamtimo, između ostalog, da je 2019 – u eri sezonskog gripa, planirao posetu Pretsednika Srbije (bez zaštitne maske na licu) Hemato-onkološkom odseku Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.

  6. Interrsantno je da mi u Srbiji izgleda sem ova dva epidemiologa koni su u penziji i koji se uglavnom nesto izjasnjavaju vise nemamo strucnjake u toj oblasti, her da he suprotno pa ne bi valjda morali penzionere da konsultujemo, oni bi po zakonima fizike vec bili sa zaostalim znanjem, jer da to nije tako zasto bi bili penzioneri. E posto nije tako jadni mi.

  7. Stanujem preko puta kineskog kulturnog centra u izgradnji. Na tom gradilištu radi na stotine Kineza i danju inoću. Da li neko ima evidenciju iz kojih provincija dolaze, i da li dolaze zdravi. Jutros sam se raspravljala sa jednim koji ide i pljuje. Za vreme pauze za ručak, razmile se po centru ko žuti mravi.

  8. Da li zato sto je neko u penziji manje zna ili vredi?
    Stoka snsovska ce da pljuje po svakom intelektualcu i slobodomislecem coveku.
    Ta stoka je 24.6 % srbije, ta stoka ne ume ni da pise, ali da kritikuje strucnjaka zna.
    Dok se sa stokom srbija ne obracuna konacno nikada se sa mesta nece pomeriti.

  9. Ruska vlada donela je odluku da se uvedu vize svim kineskim turistima. U Hong Kongu je doneta odluka da se bez izuzetka svaki putnik iz ostatka Kine prilikom dolaska u Hong Kong stavlja u karantin.

    Jedine zemlje u Evropi u koje sada kineski drzavljani mogu putovati bez vize su Sbija, Bosna i Albanaija, a Srbija je jedna od retkih zemalja koja ne primenjuje prave karantinske mere cak ni prema putnicima koji dolaze iz Vuhana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.