SSP: Freska iz Narodnog muzeja oštećena u kabinetu Nebojše Stefanovića

Ostavite komentar


  1. Ne umanjujuci nedopustivost bahatog ponasanja vlastodrzaca, ipak bi trebalo drzati paznju na pitanjima koja su bitnija, kako uspostaviti da institucije drzave budu strucne i nezavisne. Kako izgraditi sistem koji kod nas nikada nije ni zaziveo? Nezavisnu zakonodavnu, izvrsnu i pre svega sudsku vlast, koju ste i vi vasim reformama unazadili? Kako ne dozvoliti da se ponove vase greske iz proslosti i greske sadasnjeg rezima? Svi znamo kakvi su, nego sta cete i kako vi kada/ ako dodjete na vlast? I koliko dugo? Dok ne preuzmete opet poslove sa vasim rodjacima,kumovima, dok vama vlast ne udje u usi ili…?

  2. Ovo je pitanje svih pitanja, najbitnije pitanje u ovoj zemlji. A zašto? Pa zato što odnos prema kulturi, koja je lična karta svakog naroda, i zbog koje je jedan narod veliki ili mali, određuje sudbinu jednog naroda, locira ga na mapi nacija, uliva osećaj patriotizma ili pak mržnje prema sopstvenom narodu, identiteski određuje pojedinca, pripadnika tog naroda. Za mene je ovo znak da smo u dubokom mraku.

  3. Niko nije komentarisao<odgovorio< kako je fresk koja slikana na zidu dospela u muzej,a kasnije u kabinet

  4. Strasno i sramota. Smesta otpustiti direktorku Nardnog muzeja. Ovo je jedna bahatost a mozda i kradja kulturnog blaga Srbije!

  5. Odgovor za Oliveru: freska je slikarska tehnika kod koje se boja nanosi na osnovu sacinjenu od svezeg maltera. Takva malterna podliga ne mora da bude nanesena (mada je to najcesce slucaj) na zid. Moze da bude nanesena i na neku drugu osnovu, koja nije deo zida. Tada su slike radjene u tehnici freske uglavnom manjih dimenzija i portativne su.
    Inace, nebriga za nacionalnu bastinu, opisana u gorenavedenom izvdstaju, za svaku je osudu.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 9

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.