SSP optužuje Vučevića za saobraćajni kolaps u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Stanovnici Petrovaradina, Bukovca, Sremskih Karlovaca i Novog Sada ovih dana suočeni su sa kolapsom u saobraćaju izazvanim zatvaranjem Podgrađa Petrovaradinske tvrđave i Varadinskog mosta, zbog manifestacija u okviru evropske prestonice kulture, istakli su iz gradskog odbora Stranke slobode i pravde i naglasili da je na taj način, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Novosađanima „čestitao novu godinu saobraćajnim kolapsom“.

– Zastoji iz pravca Petrovaradina ka Novom Sadu su svakodnevni, jer je sav saobraćaj usmeren prema Žeželjevom mostu, kao i mostu Slobode. Kilometarske kolone onemogućavaju svakodnevno funkcionisanje ovog dela grada, pa građani redovno kasne više od sat vremena, bilo da su krenuli autom, ili „autobusom iznenađenja”, s obzirom da nema jasno istaknutih stanica, kao ni trasa autobuskih linija, dok se u Novom Sadu svakoga dana pojavljuje novi broj blokiranih ulica – navodi se u saopštenju iz te stranke.

Oni su ocenili da je u pitanju „poslednji udarac na uštrb novosađana“ koji je „veoma bolan“ jer će trajati do sredine januara, i naglasili da lokalna vlast pokušava da građanske blokade u trajanju od sat vremena „predstavi kao vandalizam izvodeći policiju na ljude“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari