Stanari Mariborske ulice u Zaječaru muku muče sa smećem 1Foto: M.S.

Stanari Mariborske ulice u Zaječaru godinama imaju muke sa smetlištima. Ona su više puta čišćena ali samo nekoliko dana kasnije naprave se nova.

Vera Minić iz Mariborske ulice u Zaječaru, kaže da problemi sa smećem u njihovom kraju traju godinama, i za sada trajnog rešenja kako to sprečiti, nema.

“Od kada je ova ulica profunkcionisala traju naše muke. Pošto je ovde veliko prostranstvo, svi tu bacaju đubre. Ne znamo ko baca, da li su komšije, ili neko drugi, ali smeća uvek ima”, kaže naša sagovornica.

Prema njenim rečima više puta su dolazili iz komunalne milicije kao i radnici komunalnog preduzeća da očište, ali uvek se pojavljivalo novo smeće.

“Dolazile su sve službe, i očisti se, ali neko smeće opet baci, i eto vidite sada kako izgleda. Bojim se da nema trajnog rešenja za naše muke sa smećem”, ističe ona.

Sagovornica Danasa kaže da u ulici nama kontejnera, osim njihovih privatnih kanti, pa je moguće da su stanari okolnih ulica ovo mesto označili kao “povoljno” za bacanje smeća.

Stanari Mariborske ulice u Zaječaru muku muče sa smećem 2
Foto: M.S.

Zoran Pelanović, takođe stanar Mariborske ulice, potvrdio je sve što je kazala naša sagovornica.

“Ovo traje već pet godina. Jedan naš komšija je već prijavljivao, i komunalci dođu i očiste, ali nakon toga neko opet napravi smetlište, Ovo je više nemoguće izdržati”, objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ta parcela gde se smeće baca, ima vlasnika. Jedan od komšija je imao sastanak sa predstavnicima grada ali rečeno mu je da su njima vezane ruke, pošto je parcela u privatnom vlasništvu..

“Vlasnik je firma koja je kupila ciglanu i predloženo je da ograde plac žicom, i da se na taj način spreči ulazak na posed, kao i bacanje smeća, ali jednostavno ne znamo kome da se obratimo”, kaže on.

Stanari Mariborske ulice u Zaječaru muku muče sa smećem 3
Foto: M.S.

Novinar Danasa kontaktirao je komunalnu miliciju i inspekciju iz koje nam je rečeno da znaju za taj problem, i da će kontaktirati vlasnika kako bi ovaj problem bio trajno rešen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari