"Štapacirung" na Fruškoj gori u subotu 1foto: Srbija na pedalj

Akcija „Štapacirung Fruškom gorom“ biće održana u subotu, najavio je organizator šetnje, sportsko planinarsko udruženje „Srbija u pedalj“, uz poziv svim zainteresovanima da se pridruže. Akcija je besplatna.

Početak pešačenja je na Paragovu, kod okretnice autobusa 72, oko 9.30 časova, odnosno neposredno po dolasku autobusa koji kreće sa Železničke stanice u 8.50 časova. Maršruta je Paragovo – Norcev – Paragovo, dužina saze je 13 kilometara sa 450 metara nadmorske visine kumulativnog uspona, a predviđeno je 5 sati za savladavanje staze.

Organizatori su istakli da je akcije osmišljena da animira sve koji žele da pešače u prirodi, te da staza nije posebno zahtevna, i da je bez problema može savladati svaka zdrava osoba. Tokom šetnje, vodiči Planinarskog saveza Srbije, učesnicima će pružiti i informacija o planinarenju i funkcionisanju planinarskih društava.

„Proleće je idealno vreme za početak bavljenja planinarstvom. Redovnim pešačenjem u prirodi popravlja se imuni, kardio vaskularni i drugi sistemi, te se upoznaju novi ljudi i otvaraju dodatni horizonti“, navodi se u pozivu.

Zainteresovanim učesnicima preporučena je duboka obuća sa đonom koji se ne kliže i slojevita garderoba, uz manji ranac sa 1,5 litara vode, i nešto hrane, uz laganu kabanicu i rezervne majice.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari