stefan milenkovic

Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine tog grada.Kako je saopšteno iz gradskog parlamenta, najviše gradsko priznanje dodeljeno je Milenkoviću za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja „koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatnjivosti Grada Novog Sada“.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana „Valmaro trio“, a novčani deo nagrade iznosi 130.000 dinara.

Februraska nagrada biće uručena laureatu 1. februara, na svečanosti povodom obeležavanja Dana Grada.

Kako se precizira, Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Priznanje se dodeljuje povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen „slobodnim kraljevskim gradom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari