Stojković (Zajedno) o protestu: Pojavile su se neke hrabre žene, ovo je nova iskra slobode 1Foto: Vuk Jeremić/Danas

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković ocenila je da današnji skup podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović i to što su istupile u javnost da govore o problemima u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predstavlja „jednu novu iskru slobode“.

„Pojavile su se neke hrabre žene koje su pokrenule jedan proces i to ne smemo da zanemarimo i moramo apsolutno da podržimo“, rekla je Stojković koja je prisustvovala tom skupu, prenela je stranka Zajedno u saopštenju.

Ona je izrazila nadu da će takvih iskri biti u svim delovima društva, u svakoj profesiji, posebno u onim koje se tiču institucija „države koje su zarobljene, koej su izbrisane iz državnog sistema i predate u ruke Srpske napredne stranke“.

Kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je da će i u tom slučaju biti ostvarena pobeda i da će tužilaštvo morati da bude samostalno, a sudovi nezavisni.

„Ko god je mislio da u Srbiji nema energije, susreće se upravo sa ovim masovnim protestom. Borićemo se i podržavati svakoga ko iskreno misli, ko slobodno govori i ko misli da Srbija mora i treba da bude pristojna država“, kazao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari