Stojmirović: Produžiti svima rok za dve godine

Ne stišava se bura među starim studentima magistarskih i doktorskih studija

Ostavite komentar


  1. Svakako da se produzi.
    Ljudi se godinama usavrsavaju i rade i sad da im bude uskraceno pravo da dobiju zvanja za koja su radili.
    Sramota!

  2. Taj rok ne sluzi nicemu,osim pravljenju haosa,koji prevaranti sa fakulteta zele da koriste za dzeparenje studenata. Taj rok je besmislen,apsolutno stetan i treba ga ukinuti nacisto. Nema nikakve svrhe moliti bilo koga za produzenje i trpeti ovo besmisleno maltertiranje. Treba traziti da se taj rok izbrise iz zakona i da ne postoji. Zakone cesto pisu bahati salabajzeri. Uvodjenje ovog besmislenog roka je primer takvog zakonskog resenja.

  3. Produziti nam rok za okoncanje disertacija,ili ce to biti kap koja ce preliti donosenje odluke da odemo zauvek..

  4. Pošto niko ne spominje studente i poslediplomce sa Univerziteta u Prištini koji se trenutno nalazi u K.Mitrovici, a koji se na sve načine trude da se ova nepravda ispravi, samo da se oglasimo da smo i mi tu i da apsolutno cenimo ovo što pišete.

  5. Ma kakvi rokovi! Kad smo upisivali nije bilo ogranicenja! Zasto nas maltretirate?! Sami sve placamo, nikom nismo teret, ostavite nas da zavrsimo zapoceto po zakonu koji je vazio pri upisu.

  6. Pitam se gde je opozicija da se izjasni o ovom i mnogim drugim problemima i krsenju prava i ravnopravnosti u ovom slucaju postdiplomaca? Ispada da su jedini koji se zalazu za njihova prava upravo pripadnici sadasnje vlasti, i ajde na kraju nemoj da glasas za sns. Stvarno nezasluzuju ni cenzus da prodju!

  7. Postovani gradjani Srbije, molim vas potpisite eletronsku peticiju na sajtu peticije24 , pod nazovom Produzenje roka za odbranu doktorskih teza po starom programu. Peticija je otvorena za sve. Izdvojte svoja 2-3 minuta da je pronadjete i potpisete. Hvala unapred na podrsci.

  8. Stvar je više nego jasna. Produžiti rok za 2 godine starim studentima, bolonjcima, magistrantima i doktorantima. Sve drugo bi bila nepravda, selekcija i diskriminacija. Svima dati šansu, a ko je iskoristi srećno mu bilo.

Ostavite komentar


Društvo

"Ja radio, ja gradio, ja žrtva": Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? 8

„Ja radio, ja gradio, ja žrtva“: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića?

Desetine i stotine obraćanja. Među njima, rekli su mediji, bilo je i „istorijskih”, „udarnih”, onih koje „cela Srbija čeka”. Posle tih obraćanja najčešće nema vesti, nema ni mnogo činjenica, ali jedno bude sigurno - predsednik Srbije je „zagrmeo”. A „grmljavina” se sa tabloidnog, na sve druge jezike prevodi kao niz stavova koji su predstavljeni kao jedina i nepobitna istina, niz spinova koji su tu samo da bi učvrstili imidž požrtvovanog i sposobnog, lidera koji je garant opstanka države i društva. Istinomer je počeo da broji sve te „grmljavine” iz predsedništva, s kablovskih ili televizija s nacionalnom pokrivenošću, uključenja iz Pariza, Brisela, Njujorka. I obrazac postoji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.