Direktor Fonda za razvoj grada Leskovca Bojan Tojaga ocenio je juče da generalni štrajk zaposlenih na autobuskoj stanici Legas ima političku pozadinu, budući da njime rukovode „upošljenici iz redova opozicionih stranaka“.

Fond za razvoj je osnivači vlasnik preduzeća Legas. Radnici tog preduzeća stupili su u štrajk pre tri dana zbog odluke rukovodstva i gradskih vlasti da u radni odnos prime još pet radnika. „Nijedan od radnika Legasa nije ranije zaposlen po konkursu, niti kao ekspert, većisključivo po stranačkim zaslugama i nema moralnog prava da kritikuje tzv. politička zapošljavanja“, naveo je Tojaga u saopštenju i upozorio da štrajk ne treba da preraste u anarhiju.

Bojan Tojaga, koji je član u gradu vladajuće Srpske radikalne stranke naveo je još da je planiran prijem dva, a kasnije još tri radnika. Radnici Legasa, koji su i juče štrajkovali poštujući zakonsku odredbu o održavanju minimuma rada, naveli su ranije da su ta dva radnika članovi SRS, a ostali kandidati za prijem iz drugih vladajućih partija. – Nemamo ništa protiv zapošljava novih radnika, ali kada se za to steknu uslovi. Za sada nema potrebe jer od ukupno 76 zaposlenih nas najmanje deset nema šta da radi u preduzeću – kazao je za Betu predsednik Štrajkačkog odbora Radojica Simonovići dodao da se radnici boje da plata neće biti ni za njih budući da se vraćaju dva kredita podignuta za završetak stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari