Svetski mediji: Osuđen Mladić, koljač Bosne 1Svetski mediji pokrivaju priču o suđenju ispred Haškog tribunala Foto: VALERIE KUYPERS/EPA

Svi najveći svetski mediji kao glavnu vest danas preneli su presudu Ratku Mladiću. Uz naslove o presudi većina daje i detaljna objašnjenja o toku suđenja, ali i profilu Mladića.

Britanski javni servis je uz glavnu vest o osudi Mladića na doživotnu kaznu, postavio i tekst o njegovom profilu, sa naslovom „Ratko Mladić, koljač Bosne“. Uz to, BBC je dao šta će se desiti sa njegovim žrtvama nakon presude Haškog tribunala.

Gardijan Mladića takođe označava kao ratnog kriminalca na Balkanu. On je naredio više hiljada smrtnih slučajeva i proveo 14 godina kao begunac, a zatim se predstavio na sudu kao žrtva zavere, navodi se u tekstu Gardijana.

Independent prenosi da je Mladić osuđen za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, slično kao i Alžazira. Vašington post preneo je izveštaj agencije Asošijeted pres jutros, da bi nakon presude njihov dopisnik iz Berlina pokrio vest o osudi za genocid.

I CNN kao „brejking njuz“ prenosi presudu sa video zapisima i direktnim prenosom sa suđenja.

Takođe, prenose i izjavu njihove najpoznatije novinarke Kristijane Amanpur „Genocid u Srebrenici je bio odlučujući momenat“, a na sajt su postavili i prilog u kojem je ova novinarka upoznala Mladića, kao i tekst pod nazivom „Osuda Mladiću vraća snagu genocida u Bosni“.

I nemački Dojče vele prenosi da je srpski general osuđen, dok u izdanju za srpski donosi i tekst pod naslovom „Lični stav: Čudovište u izlogu“.

Presuda Mladiću, ali i svi događaji pre, za vreme i posle izricanja presude, danas su glavne vesti u regionalnim medijima. U izveštaju Danasa mogu i oni da se pročitaju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.